Afganistan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dua

Düzenleyen:
Afganistan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dua

DÜNYA Haberleri

Afganistan'da TİKA Herat Program Koordinasyon Ofisi, iftar yemeği verdi. İftere Herat’ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, hayır dernekleri ve üniversite öğrencileri ve Türkçe Öğretim Merkezinin kursiyerleri katıldı.

Programda konuşan TİKA Herat Program Koordinatörü Ali Ergun Çınar, TİKA'nın sivil toplum kuruluşlarını, sosyal ve hayrî müesseseleri önemsediğini faydalı, hayırlı ve verimli çalışmalar yapan bu gibi müesseselerle iş birliğine açık olduklarını söyledi. Çınar, Herat’ta ikinci Ramazanlarını idrak ettiklerini ifade etti. 

Afganistan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dua

Ardından söz alan Islah Cemiyeti Batı Afganistan Temsilcisi ve Herat Öğretmenler Birliği Başkanı Hâce Muhammed Nâdir, Türkiye’ye ve TİKA’ya Afganistan’a gösterdikleri dostluk ve kardeşlik için teşekkür borçlu olduklarını söyleyerek, terör Örgütü FETÖ’nün pençesinde olan Afgan Türk Okullarının Türkiye’ye devr edilecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Afganistan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dua

Bilâhire Hz. Ebubekir-ı Sıddık Hayır Derneği’ni temsilen söz alan Üstad Fehim, Türkiye’nin Afganistan’a yaptıkları yardımlar için minnet borçlu olduklarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a her zaman duacı olduklarını söyledi. İftarda son konuşmayı yapan Herat Üniversitesi Kuzey Afganistanlı Öğrenciler Birliği ve Öğrenci Yurdu Başkanı Ahmed Hâlid Timur Pûya, TİKA’nın Afganistan’da yaptığı önemli işleri muhtelif hastahaneler, Şibirgan Ankara Ali Şir Nevâi  gibi bazı örneklerle anlattı. Pûya, öğrenciler olarak zor ve ağır şartlar altında tahsillerini devam ettirmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi. İftar yemeğine Herat Genç Aydınlar Derneği, Nur Hayır Derneği gibi ülke genelinde faaliyet gösteren bazı kuruluşlar da katıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...