Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nihat Doğan'ın yargılandığı dava ile ilgili karar verildi

Düzenleyen:
Nihat Doğan'ın yargılandığı dava ile ilgili karar verildi

MAGAZİN Haberleri

Ünlü sanatçı Nihat Doğan'ın katıldığı televizyon programında "O alçak gardiyanlar bunun hesabını vereceksiniz" sözleriyle 3 yıla kadar hapsinin istendiği dava, reddedildi.

Ünlü sanatçı Nihat Doğan katıldığı bir televizyon programında FETÖ davası kapsamında tutuklu olan sanıkların duruşmalara "Şık" kıyafetlerle gelmesini sert bir şekilde eleştirerek, "Maşallah gardiyanlar içeride FETÖ'cülere iyi bakmışınız. Tebrik ediyorum. Alçaklara takım elbise giydirenler aferin size. O alçak gardiyanlar bunun hesabını vereceksiniz" demişti.

BİN 200 GARDİYAN DAVA AÇTI

Bu sözleri gardiyanlar tarafından tepkiyle karşılanan Doğan hakkında Türkiye genelinde yaklaşık bin 200 gardiyan tazminat davası açmıştı. Yine Doğan hakkında yapılan şikayetler üzerine Ankara ve Muğla'da hakaret ve tehdit suçlarından dava açılmıştı. Nihat Doğan hakkında İstanbul'da yapılan bir şikayet üzerine tehdit ve hakaret suçlarında açılan dava karara bağlandı.

BERAATİNE KARAR VERİLDİ

İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Nihat Doğan avukatı ile birlikte hazır bulundu.

Savunmasını yapan Doğan, herhangi bir hedef gözetmediğini sadece 15 Temmuz darbe girişimi sanıklarının duruşmalara şık kıyafetlerle getirilmesine ilişkin beyanda bulunduğunu belirterek beraatine karar verilmesini istedi. Kararını açıklayan mahkeme, Türkiye genelinde aynı konudan dolayı Doğan hakkında daha önce açılan davaların olduğu gerekçesiyle davanın reddine karar verdi.

"ÖNEMLİ OLAN MİLLET NEZDİNDE BERAAT ETMEKTİR"

Duruşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Doğan, kararın sevindirici olduğunu belirterek, "Adaletin kestiği parmak acımaz. Ama bence hak yerini bulmuş oldu. Ceza almış olsak ta önemli değil. Önemli olan millet nezdinde beraat etmektir. Milletimiz canını verdi. Biz sırf bunlara tulum giydirin dedik diye ceza görseydik de Biz 15 Temmuz şehitlerinden daha önemli insanlar değiliz. Bu dava ile ilgili bence hak yerini bulmuş oldu" dedi.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...