Mehmetçik ilerliyor! Hedef Kandil

Düzenleyen:
Mehmetçik ilerliyor! Hedef Kandil

GÜNDEM Haberleri

40 yıldır PKK’nın faaliyet gösterdiği Irak’ın kuzeyinde teröristlere ağır darbe vuran Mehmetçik, Kandil’in 27 kilometre yakınına kadar ilerledi. Operasyonun başlangıcından itibaren 130 terörist etkisiz hâle getirildi.

Terör örgütü PKK/YPG işgali altındaki Afrin’de yaklaşık 5 bin teröristi etkisiz hâle getiren Türk ordusu, 40 yıldır PKK’nın faaliyet gösterdiği Irak’ın kuzeyinde de teröristlere ağır darbe vuruyor. Mart ayında operasyon başlatan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 2016 yılında Türkiye’ye karşı birleşen PKK, TKP/ML, THKP-C/MLSPB, MKP, TKEP-LENİNİST, TİKB, DKP, Devrimci Karargâh ve MLKP terör örgütlerinin yuvalarını dağıtarak Kandil’e doğru ilerliyor. Mehmetçik, zorlu arazi şartlarına rağmen Hakurk ve Kani Rash bölgelerine kadar uzandı. Afrin kadar bir alanda harekât düzenleyen Mehmetçik, Irak’ın kuzeyindeki varlığını 11 üs bölgesine çıkardı. Savaş uçaklarının yanı sıra Silahlı İnsansız Hava Araçlarının (SİHA) da destek sağladığı operasyonda son 24 saat içinde Hakurk, Gara, Metina, Zap, Kandil ve Avaşin Basyan’daki 16 hedef hava harekâtı ile imha edildi. Operasyonda silahlı 6 terörist öldürüldü. Böylece operasyonun başladığı tarihten itibaren etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 130’a yükseldi.  Ölüm korkusu yaşayan dağdaki elebaşılar kaçmak için birbirleriyle yarışıyor. Mehmetçik, Kandil’i kontrol altına aldıktan sonra bölgede kalıp PKK’nın dönüşüne engel olacak.

İRAN DA DESTEK VERECEK

Adım adım ilerleyen Mehmetçik, Kandil’in 27 km yakınına kadar gelirken teröristlerin Irak’la lojistik hatları büyük ölçüde kesildi. Teröristlere bir darbe de destek almaya çalıştığı İran’dan geldi. Tahran yönetimi sınır hattında yer alan köyleri bu hafta boşaltacağını açıkladı. İran ordusunun da Kandil’e yönelik düzenlenecek büyük operasyona destek vermesi bekleniyor. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...