Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bedelli askerlik yaş sınırı ve ücret ne olacak? İşte iddialar...

Düzenleyen:
Bedelli askerlik yaş sınırı ve ücret ne olacak? İşte iddialar...

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığının bedelli askerlik ile ilgili ortak çalışma başlattığı konuşuluyor. Peki bedelli askerlikte yaş sınırı ne olacak? Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? İşte bedelli askerlikle ilgili tüm detaylar...

A Haber Ankara Haber Koordinatörü Fatih Atik, canlı yayında “Hükümet nezdinde bedelli askerlik çalışması başladı” dedi. “Hükümet yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre seçimden önce yetişmesi zor gözüküyor” ifadelerini kullanan Atik,  şunları söyledi:

Hükümet içinde Milli Savunma bakanlığı ve ilgili bakanlıklar bedelli askerlik çalışmasını başlatmış vaziyetteler. Seçimden sonra bedelli askerliğin hükümet kurulur kurulmaz gündeme gelmesini bekliyoruz.

Hükümetten aktarabileceğim bilgi, bedelli askerlik çalışması an itibariyle başlamış durumda. Hem ücretlerin, hem de hangi yılda doğanlardan itibaren müracaat edebilecekleri çalışmanın detaylarını hazırlıyorlar.

Seçimlerden sonraki bir ay süre içerisinde de yeni bakanların değerlendirilmesi bekleniyor. Temmuz ve Ağustos ayı içerisinde bedelli askerlik konusunun gündeme gelmesini bekliyoruz.

PEKİ NELER KONUŞULUYOR?

2011 yılında 30 bin lira, 2014'te 18 bin lira olarak açıklanmıştı. Şimdi bu iki rakamın ortasında olması bekleniyor 20 - 25 bin lira olması bekleniyor.

Yaş konusunda da 28 yaş sınırı olacak şeklinde değerlendirmeler var, daha önce de 28 yaş sınırı olmuştu. 25 yaş talebi var.

Yerel seçimlerden hemen sonra bedelli askerlik çıkarılacak. Ücret konusunda 20 bin lira civarında olacak diye konuşuluyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...