Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kadınlar daha çok internet bağımlısı

Kadınlar daha çok internet bağımlısı

YAŞAM Haberleri

Sosyal medya hayatımızda büyük bir yer kaplamaya başladı. Bir yere gittiğimizde oranın keyfini çıkarmadan önce sosyal medyada paylaşmayı düşünüyoruz.

Birçok detayı, çektiğimiz fotoğraflarda tesadüfen görüyoruz. Sosyal medya ve dolayısıyla internetin tehlikeli bir bağımlılık olduğu da artık bir gerçek. Yapılan bir araştırma ise kadınların erkeklerden çok daha fazla internet bağımlısı olduğunu ortaya çıkarmış. Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Yavuz Samur’un verdiği bilgiye göre genç kadınlar toplumsal baskıdan uzak bir sosyalleşme için interneti kullanıyor. Erkekler ise oyun ve çekişmeli konular için daha çok akıllı telefon ve internete sarılıyor. Akıllı telefonlar ise daha çok mesajlaşmak ve oyun oynamak amacıyla kullanılıyor. Telefonun birçok özelliği bilinmeden eskiyip gidiyor aslında.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...