Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Son seçim anketinde Akşener'e büyük şok

Düzenleyen:
Son seçim anketinde Akşener'e büyük şok

GÜNDEM Haberleri

Son seçim anketi sonuçları Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet'ten geldi.

Son seçim anketi sonuçları gelmeye devam ediyor. 24 haziran seçimlerine sayılı günler kala araştırma şirketlerinin çalışmaları merak konusu oldu. Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet, "24 Haziran’ın sürprizini kim yapacak?" başlıklı bugünkü yazısında bir kamuoyu araştırmacının elde ettiği son verileri paylaştı:

Şu aralar 10 bin kişiyle nihai anketini yapmakla meşgul olduğu için “Sandıktan bu çıkacak” iddiasını net bir şekilde ortaya koymayan, ama “Her gün anket yapıyorum” diyerek sandığın nabzını ölçmeye devam eden, anketlerinde de bilimsel yöntemlere sadık kalmayı sürdürdüğünü bildiğim, bütün partilere de eşit mesafede duran bir araştırmacının elde ettiği son verileri sizlerle paylaşabilirim:

Tayyip Erdoğan: Yüzde: 52,
Muharrem İnce: Yüzde 28,
Selahattin Demirtaş: Yüzde 9,
Meral Akşener: Yüzde 7,

Anketlerin önemli bölümü, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda biteceğini öngördüğü için, bu verilerin Erdoğan ile ilgili kısmı için “Sürpriz var” diyemeyiz. Demirtaş ile ilgili kısmı için de aynı durum söz konusu.

MERAL AKŞENER'İN OYLARINDA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Önceki araştırmalara bakarak sürpriz kategorisine alıp üzerinde durabileceğim nokta, Muharrem İnce’nin oylarındaki artış, ama öbür yandan Meral Akşener’in oylarında yaşanan düşüş.

Konuştuğum araştırmacı, “Bu seçimin sükut-u hayali Akşener olacak” deyip bir iddia koydu ortaya. Yüzde 5’lerde, 4’lerde kalırsa şaşmamak lazım diye de ekledi.

Dikkat ettiyseniz, Muharrem İnce’nin oylarındaki artış, Akşener’in oylarındaki düşüş ile doğrudan paralellik arz ediyor. Yani İnce Akşener’e gidecek oyları toplayarak yükselirken, Akşener, İnce’ye kaptırdığı oylarla düşüşe geçmiş durumda.

Bu da bizi başından beri savunduğumuz teze geri götürüyor. Ne demiştik? Muharrem İnce ve Meral Akşener’in oy alabileceği yüzde 35-37’lik bir havuz var. Bu havuzdaki oylar bu iki isimden birinin lehine, diğerinin aleyhine değişebilir ama iki ismin de geri kalan yüzde 63-65’lik kitleden oy alabilmeleri pek mümkün görünmüyor."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...