Türkiye 2,5 milyonluk göç dalgasıyla karşı karşıya

Düzenleyen:
Türkiye 2,5 milyonluk göç dalgasıyla karşı karşıya

GÜNDEM Haberleri

Birleşmiş Milletler, "Suriye'nin İdlib vilayetinde çatışmalar artarsa 2.5 milyon sivilin Türkiye'ye yönelmesinden endişe duyuyoruz" dedi.

Birleşmiş Milletler, Suriye'nin İdlib vilayetinde giderek yoğunlaşan çarpışmalar ve hava saldırılarından kaygı duyduğunu belirterek buradaki 2,5 milyon sivilin kendi ülkelerinde gidebilecekleri hiçbir yer kalmadığını ve Türkiye'ye yönelmelerinden endişe duyduklarını söyledi.

BM'nin Suriye için bölgesel insani yardım koordinatörü Panos Moumtzis bugün düzenlediği basın toplantısında, "2.5 milyon insanın yerlerini terk edip Türkiye'ye yönelmesinden endişe duyuyoruz. Bu insanların (Suriye içinde) gidecekleri başka hiçbir yer yok" dedi.

Moumtzis, büyük ülkelere çağrı yaparak savaşa müzakereler yoluyla bir sonuç getirmelerini ve Doğu Guta'da olduğu gibi İdlib'de de bir kan gölü oluşmasına engel olmalarını istedi.

Moumtzis bu nedenle İdlib için askeri bir çözümü düşünemediğini söyledi.

Moumtzis, Şam yakındaki doğu Guta bölgesine dün ulaşan bir yardım konvoyuna BM görevlilerinin eşlik etmesine Suriye hükümetinin izin vermediğini de belirtti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...