Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Havalar ısındı klima hastalığına dikkat

Havalar ısındı klima hastalığına dikkat

SAĞLIK Haberleri

Sıcak yaz günlerinin dostu klimalar, iyi temizlenmediği takdirde hava yoluyla bulaşan mikroorganizmaların üremesine sebep olarak zatürre gibi ciddi solunum yolu hastalıklarına yol açıyor.

Nezle ve grip gibi belirti veren klima hastalığının, kısa sürede alt solunum yollarını da tutarak, akciğerde iltihaplanmaya sebep olduğunu söyleyen Memorial Antalya Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Necla Songür, “Hem hava hem de şebeke suyu yoluyla bulaşabilen klima hastalığı, özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişileri etkiliyor. Hastalığa yol açan lejyonella mikrobu nemli ortamları sevdiği için özellikle tatilciler risk altında” dedi.  Bakterinin akarsu, nehir, göl, sauna, hamam, jakuzi, fıskiye, havuz, duş başlığı gibi sulu ve nemli ortamlarda ya da klimalarda ürediğini söyleyen Prof. Dr. Songür,  “Ateş, hâlsizlik, eklem ağrısı, geçmeyen kuru öksürük, balgam çıkarma, baş ağrısı, bilinç bulanıklığı, nefes darlığı belirtileri hafife alınmamalıdır. Teşhis konan hastalara gerekli antibiyotik tedavisi başlatılır” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...