Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yeni hoca belli oldu

Yeni hoca belli oldu

SPOR Haberleri

Fenerbahçe’nin yeni sezonda başına büyük bir isim geliyor. Başkanlık seçiminden zaferle çıkan Koç ve yöneticileri Hollandalı teknik adamla bugün görüşüp 2+1 yıllık sözleşme imzalayacak.

M. Emin Uluç

Ve F.Bahçe’de teknik adam konusu nihayet netleşti. Başkan seçildikten sonra teknik adam konusunda yöneticileriyle birlikte arayışlarını hızlandıran Ali Koç tribünleri heyecanlandıracak bir isimle anlaştı: Louis van Gaal... Son iki hafta içinde Antonio Conte, Luis Enrique, Juanda Ramos, Laurent Blanc ve Maurizio Sarri gibi dünyaca ünlü teknik adamlarla anlaşma zemini arayan fakat sonuç alamayan Ali Koç ile yöneticileri Louis van Gaal’e yöneldi. Son derece gizli yürütülen pazarlıklar sonucu dünyaca ünlü isimle bütün pürüzler giderildi. Türkiye’ye gelmek için yola çıkan Van Gaal ile 2+1 yıllık sözleşme imzalanacağı öğrenildi.

Kocaman’dan anlayış
Tecrübeli ismin takıma takviyeler konusundaki taleplerinin kabul edildiği belirtilirken Damien Comolli ile de görüştüğü ve ortak çalışmaktan zevk duyacağını söylediği gelen bilgiler arasında. Van Gaal’in bugün İstanbul’da olması bekleniyor. Tesisleri gezecek olan çalıştırıcının daha sonra Ali Koç’la bir araya geleceği ve sözleşme imzalayacağı öğrenildi. Öte yandan Aykut Kocaman’la görüşen yönetim hocaya hizmetleri için teşekkür etti. Kocaman’ın 1 yıllık alacağı dışında herhangi bir talebi olmadığı, sadece yardımcılarının ücretinin ödenmesini istediği ifade edildi.

Kibirli bir hoca
Teknik direktörlük kariyerine 1991’de Ajax’ta başlayan Hollandalı Louis van Gaal, 1997-2000 ve 2002-03’te Barcelona’da görev yaptı. 2005-09’da AZ Alkmaar’ı çalıştıran van Gaal, 2009-11’de ise Bayern Münih’le Bundesliga tecrübesi yaşadı. 2012-14’te Hollanda Millî Takımı’yla boy gösteren kurt hoca, 2014-16 Manchester United macerasından bu yana dinlenmeye çekilmişti. Kariyerinde Şampiyonlar Ligi, UEFA, Süper Kupa ve Dünya Kulüpler şampiyonluğu da dahil olmak üzere 20 kupa bulunan 66 yaşındaki teknik direktör, geçtiğimiz günlerde Hollanda basınına yaptığı açıklamayla dikkat çekmişti. Van Gaal, “Çok sayıda teklif alıyorum. Bir takımla da anlaştım” derken, “Kibirli olduğumu söylüyorlar. Bu doğru. Özür dilerim” ifadesini kullanmıştı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...