HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Yüzünü gösterirse öldürülecek!

Düzenleyen: /
Yüzünü gösterirse öldürülecek!
Gana, Anes Aremeyav, Haber

DÜNYA Haberleri

Ganalı gazeteci Anes Aremeyav Anes, ülkesindeki rüşvet skandalını ortaya çıkarmasının ardından ilk kez ortaya çıktı. Öldürülmekten korktuğu için yüzünü gizlemek zorunda kalan gazeteci böyle görüntülendi.

Gana hükümeti, Futbol Federasyonu Başkanı'nı 65 bin dolar "nakit hediye" aldığını gösteren videonun yayınlanmasının ardından, federasyonu lağvetmişti. Söz konusu skandal gazeteci Anes Aremeyav Anes tarafından ortaya çıkarılmıştı. 

Federasyon Başkanı Kwesi Nyantakyi, kendini Gana futboluna yatırım yapmak isteyen bir işadamı olarak tanıtan bir gazetecinin gizli kamerayla çektiği videoda dolar destelerini bir plastik torbaya doldururken görülüyor. 

Yüzünü gösterirse öldürülecek

Nyantakyi henüz iddialarla ilgili bir açıklama yapmadı ancak Gana Spor Bakanı İsaac Asiama, Futbol Federasyonu'nun derhal lağvedildiğini söylemişti. 

Uzmanlar, gazeteci Anas Aremayaw Anas'ın yaptığı haberin Afrika Futbolu'nun durumu hakkında soru işaretleri oluşturduğunu söylüyor.

Anas'ın "Açgözlülük ve Yolsuzluk Kural Olunca" adlı belgeseli geçen ay yetkililere teslim edilmiş ve önceki gün ilk kez yayınlanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...