Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

SGK ve mahkemeden şaşırtan karar! İş yerinde sakın bunu yapmayın

Düzenleyen:
SGK ve mahkemeden şaşırtan karar! İş yerinde sakın bunu yapmayın

YAŞAM Haberleri

Türkiye gazetesi yazarı İsa Karakaş, bir bankada gerçekleşen kaza ve sonrasında yaşananlara dikkat çekti.

Karakaş, giyilen kıyafetlerin dahi açılan bir iş kazası davasında SGK ve mahkeme nezdinde kusurlu sayılmanıza yol açabileceğini ifade etti.

İşte İsa Karakaş'ın yazısı:

"Çalışan kadınlar bol paçalı pantolon ile sivri topuklu ayakkabıları birlikte giymeyin!.. Neden mi ? Çalışırken kazaya maruz kalırsanız hem SGK hem de mahkeme nezdinde kusurlu olursunuz!.."

"Yargıtay’a intikal eden olayda; bir banka şube müdürlüğünde bireysel pazarlama yönetmeni olarak çalışan bir kadın bankanın içerisindeki asma katta bulunan müdür odasından kendi masasına dönüşü esnasında merdivenlerden düşerek kötü bir şekilde yaralandı."

"MÜFETTİŞ SORUŞTURMASINDA KADIN ÇALIŞAN KUSURLU BULUNDU"

"Olay iş yeri içerisinde meydana gelince banka durumu SGK’ya bildirdi. Bunun üzerine iş yerinde ayrıntılı inceleme ve soruşturma yapan SGK Müfettişi olayın iş kazası olduğunu ve olayda kazaya maruz kalan kadın çalışanın iş kazasının gerçekleşmesinde %100 oranında kusurlu bulunduğunu tespit etti.
Zira iş yerindeki merdivenlerden üzerinde bol paçalı pantolon ve sivri topuklu ayakkabı bulunduğu hâlde inişi esnasında, ayakkabısının paçasına girmesinin kazanın asıl sebebi olduğu müfettiş tarafından tespit edildi."

"MAHKEMENİN HÜKMETTİĞİ YÜZDE 50 KUSUR ORANINI YARGITAY BOZDU" 

"Aynı olay mahkemeye intikal etti. Mahkeme atadığı 3 kişilik bilirkişi raporunda belirtilen davacının %50, davalının ise %50 oranında kusur oranlarına göre karar verdi. Olay Yargıtay’a temyize gönderildi. Yargıtay vermiş olduğu kararında işverenin her ne kadar iş güvenliğini sağlamak için gerekli olanı yapmak ve bu husustaki şartları sağlamak ve araçları noksansız bulundurmakla yükümlü olsa da işverenin almadığı ya da eksik aldığı bu tedbirler ile olay arasında nedensellik olması gerektiğine, mahkemenin bilirkişi raporuna göre vermiş olduğu kararı hatalı buldu." 

"Zira  olay kadın çalışan, iş yerindeki merdivenlerden üzerinde bol paçalı pantolon ve sivri topuklu ayakkabı bulunduğu hâlde inişi esnasında, ayakkabısının paçasına girmesinin yargılama konusu kazanın asıl sebebi olduğunu, hâl böyle olunca da işverenin bu mezkur olayda özen yükümlülüğü kapsamında alabileceği bir tedbir ve giderek sorumluluğunu gerektirecek bir kusuru bulunmadığından bu sebeplerle davanın reddi gerekirken kabulüne karar verilmesi hatalı olmuştur..."

"KADIN ÇALIŞAN YARGITAY TARAFINDAN DA KUSURLU BULUNDU"

"Özetle olayda kazaya maruz kalan kadın çalışan Yargıtay tarafından da tam kusurlu bulunmuştur."

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...