Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı'ndan Nevin Yanıt açıklaması

/ Kaynak: İHA
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı'ndan Nevin Yanıt açıklaması

SPOR Haberleri  / İHA

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Hüseyin Yıldırım, Nevin Yanıt'a verilen 2 yıl yarışmalardan men cezası hakkında açıklama yaptı

Türkiye Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu, Avrupa şampiyonu Nevin Yanıt'a A ve B numunesinde yasaklı madde bulunmasından dolayı 2 yıl yarışmalardan men cezası verdi. Karar sonrası İHA'ya konuşan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Hüseyin Yıldırım, milli atletin bahsi geçen maddeyi kullanmadığını ve suçsuz olduğunu söyledi.
Yıldırım yaptığı açıklamada çıkacak kararı uzun zamandır beklediklerini vurgulayarak, "Soruşturma tamamlandı ve 2 yıl men kararı verildi. Nevin, kendisinin suçsuz olduğunu söylüyor. Bizde buna inanıyoruz ancak numunesinde bu madde tespit edildi" diye konuştu. Konunun detayına indiklerini belirten Yıldırım, "Nevin'in madde kullanmasına neden olan durumları araştırdık. Madde kullanımında kötü amaçlı başka kişiler mi var, antrenörden mi kaynaklanıyor ya da atletin bir bağımlılığının olup olmadığına bakılacak" şeklinde konuştu. Hüseyin Yıldırım, sporcuların dopingli çıkmasının kendisini çok üzdüğünü, ancak bu durumu sonlandırmak için gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti. Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Yıldırım, doping olaylarının İstanbul'un Olimpiyat Oyunları adaylığını kötü etkilemeyeceğini de ifade etti.
Karar sonrası oldukça üzgün olduğu belirtilen Nevin Yanıt ise telefonlarını kapatarak kimseyle görüşmeme kararı aldığı ifade edildi. nbsp;
SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...