Rus NATO'sundan Tacikistan'a 'Afganistan' yardımı

/ Kaynak: CHA
Rus NATO'sundan Tacikistan'a 'Afganistan' yardımı

DÜNYA Haberleri  / CHA

KGAÖ Genel Sekreteri Nikolay Bordyuja, Tacikistan ile Afganistan sınırında güvenliğin güçlendirilmesine yardımcı olacaklarını kaydetti

Tacikistan'da temaslarda bulunan Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) Genel Sekreteri Nikolay Bordyuja, Tacikistan ile Afganistan sınırında güvenliğin güçlendirilmesine yardımcı olacaklarını kaydetti. Tacikistan'a temaslarda bulunan KGAÖ Genel Sekreteri Bordyuja, Devlet Başkanı İmamali Rahman ile bir araya geldi. Görüşmeden sonra basına açıklamada bulunan Bordyuja, Eylül ayında yapılacak KGAÖ Zirvesi'ne kadar Tacikistan Sınır Kuvvetleri'ne yardım edilmesini öngören belgenin hazır edileceğini belirtti. Bordyuja, Tacikistan'a bir heyet gönderdiklerini ve bu heyetin Afganistan sınırında incelemelerde bulunduğunu ifade etti. "Tacikistan-Afganistan sınırında durum değerlendirilmesi yapıldı. 2014 yılında Afganistan'dan uluslararası güçlerin çekilmesinden sonra doğabilecek tehditleri en aza indirmek için yardımcı olmaya hazırız" şeklinde konuşan Genel Sekreter Bordyuja, Afganistan sınırını koruyan Tacik sınır muhafızlarının profesyonel, iyi eğitimli ve tam donanımlı birimler olduğunu belirtti. Bordyuja'ya göre, bazı sınır bölgelerinde durum kötü ve bazen silahlı çatışma vakaları görülüyor. Genel Sekreter, Tacik sınır kuvvetlerinin daha da donanımlı olması için 23 Eylül'de yapılacak KGAÖ Zirvesi'nde Tacikistan'a yardım edilmesi konusunda bir takım tekliflerde bulunacaklarını sözlerine ekledi. Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından 1992'de bir anlaşma ile sağlanan güvenlik birliği, 2002'de ise kurumsal bir yapıya dönüştü. Özbekistan'ın üyeliğini askıya aldığı KGAÖ'de Rusya, Ermenistan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan yer alıyor.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...