Antalya'da ihracat yüzde 29 arttı

/ Kaynak: AA
Antalya'da ihracat yüzde 29 arttı

Ekonomi Haberleri  / AA

Antalya İhracatçılar Birliği üzerinden ağustos ayında yapılan ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 29 artarak 112 milyon dolar oldu.

Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı,yaptığı açıklamada, yılın ilk 8 ayında birlik üzerinden yapılan ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,5 artarak 974 milyon dolara yükseldiğini bildirdi. Ocak-Ağustos döneminde en fazla ihracatın 339 milyon dolar ile yaş meyve sebze ürünlerinde kaydedildiğini belirten Satıcı, bunu 154 milyon dolar ile madencilik, 100 milyon dolar ile toprak sanayi, 78 milyon dolar ile kimya ve 66 milyon dolar ile demir-demir dışı metallerin izlediğini ifade etti. Ülke bazında 188 milyon dolar ile bölgeden en fazla ihracatın Rusya Federasyonu'na yapıldığını bildiren Satıcı, Rusya'yı 81,3 milyon dolar ile Almanya, 72,3 milyon dolar ile Çin Halk Cumhuriyeti, 42,6 milyon dolar ile Bulgaristan ve 42,2 milyon dolar ile Ukrayna'nın takip ettiğini kaydetti. Satıcı, birlik üzerinden ağustos ayında yapılan ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 29 artarak 112 milyon dolara ulaştığını sözlerine ekledi.
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...