BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın tadı

Ağzımızın tadı

Süzme yoğurdu bir tülbent içine koyup iyice sıkın. Yumurtanın beyazı ile sarısını ayırın.



İrmik köftesi MALZEME: Yarım kilo süzme yoğurt, 1 yumurta, tuz, karabiber, 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz, 1 su bardağı irmik, kızartmak için sıvıyağ. HAZIRLANIŞI: Süzme yoğurdu bir tülbent içine koyup iyice sıkın. Yumurtanın beyazı ile sarısını ayırın. Yumurta sarısı, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu yoğurt ile karıştırın. Yumurta akını bir tutam tuz ile kar gibi katılaşana kadar çırpın, dikkatlice hazırladığınız karışıma katın. İrmiği ilave edin. Hamuru yemek kaşığı yardımı ile 24 parçaya ayırın. Ellerinizi unlayıp parçalardan 8 cm. uzunluğunda çubuklar yapın. Kızgın yağda kızartıp yeşil salata ile servis yapın. Afiyet olsun...
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT