Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bitlis, Triatlon yarışlarına ev sahipliği yaptı

/ Kaynak: İHA
Bitlis, Triatlon yarışlarına ev sahipliği yaptı

SPOR Haberleri  / İHA

Bitlis Eren Üniversitesi Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Triatlon Federasyonu işbirliğiyle Bitlis'in Tatvan ilçesinde 3. Triatlon Yarışları yapıldı.

Sabah saat 10.00'da startı verilen yarışlar, Tatvan Polis Kampı'ndaki yüzme yarışlarıyla başladı. Yaklaşık 10 ilden 40 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen yarışlarda, Van Gölü'nün sodalı suyunda yüzün sporcular dereceye girmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştılar. Renkli görüntülerin yaşandığı yarışlarda yüzme etabını bitiren sporcular, gölden çıktıktan hemen sonra bisiklet yarışına katıldılar. Bisiklet yarışını da tamamlayan sporcular, son olarak koşu yarışmasında derece için ter döktüler. Yapılan yarışlar sonucunda dereceye giren sporculara para ödülü ve madalya verildi.Düzenlenen ödül töreninde konuşan Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, bu yıl 3'üncüsünü düzenledikleri Tatvan Triatlon Yarışları'nın 3 etaptan oluştuğunu ve bunların ise yüzme, bisiklet ve koşu yarışları olduğunu söyledi. Federasyon Başkanı Güneş, "Bu yarışların gelecek yıl daha çok katılımla gerçekleşmesini arzu ediyoruz. Federasyonumuz 3 yıldır buradaki yarışları belli sporcularla düzenlemektedir. Buradaki amacımız, spor alışkanlığının yanında triatlon sporunu burada tanıtmak ve sevdirmektir. Bu yıl 3'üncüsünü düzenledik, hedefimiz buradaki yarışları ulusal düzeye taşımaktır. Çünkü burada ulusal yarışlar yapılabilir. Bu yıl itibariyle Eren Üniversitesi'yle işbirliği içerisindeyiz. Bundan sonra Eren Üniversitesi burada bu yarışların yapılmasına öncülük edecek. Bu sayede bu yarışların Tatvan'da daha yüksek katılım ve profesyonel düzeyde geçmesini sağlayacağımıza inanıyorum. Ancak buradaki tek sıkıntı Van Gölü'nün kirli olmasıdır. Gölün kirli olması bizleri üzüyor. Ben gölün temizlenmesi için de devreye girilmesini istiyorum" şeklinde konuştu.Federasyon üyesi ve Bursa Yenişehir Kaymakamı Süleyman Yılmaz ise, Tatvan'da triatlon yarışlarının artık geleneksel hale geldiğini kaydetti.Triatlon yarışlarının Tatvan'da ciddi bir mesafe kazandığına vurgu yapan Yılmaz, "Tatvan doğunun incisi ve ticaret merkezidir. Gerçekten artık Van Gölü bizim deniz dediğimiz bir bölge. Deniz, göl ve Nemrut Krater Gölü'nü birleştirme zamanı. İnşallah bu noktada ciddi mesafe kat ettik. Artık Türkiye'deki bu güzelliklerin doğudaki, batıdaki ve kuzeydeki insanların görmesini istiyoruz. Tatvan bir spor merkezi, bir spor camiası ve turizm bölgesi olarak öne çıkmak istiyor. İnşallah bu da kısa sürede gerçekleşecek. Ben burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.Yapılan yarışlar sonucunda elit erkeklerde Bahadır Toma, elit bayanlarda Ece Bakıcı, genç erkeklerde Erolcan Yeraş, genç bayanlarda İpek Öztosun birinci oldu.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...