Arap Birliği Dışişleri Bakanları Suriye müdahalesini görüşüyor

Arap Birliği Dışişleri Bakanları Suriye müdahalesini görüşüyor

DÜNYA Haberleri

Arap Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı Kahire'de başladı. Toplantıda ABD'nin Suriye'ye askeri müdahalede bulunması ihtimali değerlendirilecek.

Arap Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı Mısır'ın başkenti Kahire 'de başladı. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, toplantıda, Suriye 'de yaşanan kriz ve ABD 'ninSuriye'ye askeri müdahale de bulunması ihtimali ile bu müdahalenin bölgede doğuracağı olumsuz sonuçlar değerlendirilecek. Toplantıda ayrıca, Suriye'de kimyasal silah kullanılmasının kınanması ve BM Güvenlik Konseyi'ne (BMGK), Esed rejiminin işlediği katliamlara karşı sert bir tavır alması çağrısında bulunulması bekleniyor. Suriye rejiminin, ülkedeki gösterileri kanlı bir şekilde bastırmasının ardından, Arap Birliği, Şam yönetiminin üyeliğini Kasım 2011'de askıya almıştı. 22 üyeli Arap Birliği, Mart 2013'te Suriye'nin, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) tarafından temsil edilmesini kararlaştırmıştı.
Suriye'nin başkenti Şam'ın Doğu Guta bölgesinde 21 Ağustos'ta rejim güçleri tarafından düzenlenen kimyasal silah saldırısında 426'sı çocuk en az bin 429 kişinin öldürüldüğünü açıklayan ABD yönetimi, bu ülkeye yönelik askeri müdahele planları yapıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...