Barack Obama, güç kullanmak için talepte bulundu

Barack Obama, güç kullanmak için talepte bulundu

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye rejiminin kimyasal silah kullanmasına cevap için askeri güç kullanma talebini, resmi olarak Kongre liderlerine gönderdi.

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye rejiminin kimyasal silah kullanmasına cevap için askeri güç kullanma talebini, resmi olarak Kongre liderlerine gönderdi. Suriye rejiminin 21 Ağustos'ta binden fazla Suriyelinin ölümüne sebep olan kimyasal saldırı düzenlediği, bunun savaş kanunları ve uluslararası normların ihlali anlamına geldiği belirtilen tasarı ile ABD Başkanı'nın, kimyasal silahların kullanımı veya terörist gruplara transferi dahil yayılımını önleme ve caydırma ile bu tür silahlara karşı ABD ve müttefiklerini korumak için Başkan'a askeri güç kullanması yetkisi verilmesi istendi. Obama'ya ilk destek muhaliflerin lider ismi John McCain'den geldi. Cumhuriyetçi senatörler John McCain ve Lindsey Graham, "Başkan Obama haklı. Ancak operasyon sınırlı olmamalı" dediler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...