John Kerry, 'Suriye'de sarin tespit edildi, Esad bir katil'

John Kerry, 'Suriye'de sarin tespit edildi, Esad bir katil'

DÜNYA Haberleri

Esad'ı kimyasal silah kullanan bir 'katil' olarak niteleyen Kerry, 'Bu, kimyasal silahların yol açtığı akıl almaz dehşetten başka bir şey değil' dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, kendi halkına karşı kimyasal silah kullanan Suriye rejimine karşı askeri operasyon düzenlemek için güçlü gerekçeleri olduğunu açıkladı. Kerry, CNN, NBC ve ABC televizyon kanallarından canlı yayınlanan açıklamasında, son 24 saatte kendilerine ulaşan bilgiye göre, başkent Şam yakınlarında düzenlenen kimyasal saldırının ardından toplanan saç ve kan örneklerinde sarin gazı kalıntılarının tespit edildiğine işaret etti. Kerry, elde edilen delillerin Suriye'de incelemelerde bulunan Birleşmiş Milletler uzmanlarından alınıp alınmadığı sorusunu "Hayır, bu bilgi bağımsız kaynaklardan geldi" cevabını verdi. nbsp;Kongre'nin onay vermemesi durumunda Başkan Obama'nın kendi kendine karar alma yetkisine sahip olduğunu belirten Kerry, "Ben, Kongre'nin doğru olanı yapacağından eminim" ifadesini kullandı. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kendi halkı üzerinde kimyasal silah kullanan Adolf Hitler ve Saddam Hüseyin gibi liderler listesine adını eklediğine işaret eden Kerry, dünyanın buna seyirci kalamayacağını tekrarladı. Esad'ı masum insanların üzerinde kimyasal silah kullanan bir "katil" olarak niteleyen Kerry, "Bu, kimyasal silahların yol açtığı akıl almaz dehşetten başka bir şey değil" dedi. Kerry, İran'ın nükleer çalışmalarına da dikkat çekerek, Suriye'ye verilecek güçlü mesajın, bu ülke ve Kuzey Kore'nin nükleer programıyla mücadele açısından da önemli olduğunu kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...