Putin, 'Büyüme zor, giderleri kısacağız'

Putin, 'Büyüme zor, giderleri kısacağız'

Ekonomi Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ekonomik büyümenin beklendiği gibi olmadığını, giderlerin kısılması gerektiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı VladimirPutin, ekonomik büyümenin beklendiği gibi olmadığını, giderlerin kısılması gerektiğini söyledi. Uzak Doğu Federal Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya gelen Rusya lideri, "Hükümet şu anda zor bir seçim yapmak zorunda. Gerçeklikler dikkate alınarak daha önce planladığımız harcamaları aşağı çekmek zorunda" dedi. Ekonomik büyümenin beklenen şekilde gelişmediği, gelirlerin de daha önce tahmin edilen şekilde olmadığını hatırlatan Putin, mevcut şartlarda harcama kalemlerinin artırılmasının dürüstçe bir davranış olmayacağı uyarısında bulundu. Rusya, 2013'ün ikinci yarısı için büyüme rakamlarını yüzde 2'ye çekti. Üçüncü çeyrek için büyüme rakamlarını yüzde 2.4'den yüzde 1.9'a çeken üle, dördüncü çeyrek için de yüzde 3.4 olan büyüme beklentisini yüzde 2.2'ye düşürdü. nbsp; Bakanlık bu yıl için büyüme rakamlarını daha önce de iki defa aşağı doğru revize etmişti. Geçen yılın ilk yarısında yüzde 4.5 artan Rusya gayri safi milli hasılası, 2013'ün ilk yarısında sadece yüzde 1.4 büyüdü.CİHAN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...