Suriyeli muhaliflerin Humus operasyonu

/ Kaynak: AA
Suriyeli muhaliflerin Humus operasyonu

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de muhalif gruplar, günlerdir şiddetli çatışmaların yaşandığı Humus'u tamamen almak için geniş çaplı operasyon başlattı.

Muhalif gruplar, Suriye ordusu ve Lübnan'dan gelen Hizbullah üyelerinin saldırısıyla ablukaya alınan ve günlerdir şiddetli çatışmaların yaşandığı Humus'u tamamen almak için geniş çaplı operasyon başlattı. AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, "Geliyoruz" anlamında "Kadimun" adı verilen operasyon çerçevesinde, başta Halep olmak üzere çeşitli kentlerden asker ve mühimmat sevkiyatı yapan muhalifler, Hama ve Humus arasındaki bölgelerde konuşlanmış durumda. Ağır silahlar ve Grad füzeleriyle Humus'taki Esed ordusunun askeri merkezlerini vuran muhalifler, kısa sürede Humus'a girerek, içerdeki küçük muhalif birlikleriyle birleşmeyi planlıyor. Özgür Suriye Ordusu'na nbsp;(ÖSO) bağlı Sivilleri Koruma Birliği, Faruk Tugayları ve Tevhid Tugayı gibi birliklerin sürdürdüğü operasyonlarda, Humus kırsalında bulunan ve Esed ordusunun konuşlandığı 23 köy ve 5 büyük kontrol noktasını alan muhalifler, düzenledikleri ortak operasyonla ilerleyişini sürdürmeye çalışıyor. İlk olarak Hama kentinin kuzeyindeki Ageyrabat beldesinde başlayan operasyonda, Esed ordusuna ait büyük bir askeri birlik ele geçirildi. Burada konuşlanan muhalifler, daha sonra bu bölgeden başlayarak, Humus kırsalına doğru ilerlemeye başladı. Humus, Rakka, Halep ve Hama arasındaki bağlantı bölgelerini ele geçirmeyi planlayan muhalifler, rejim birlikleri arasındaki asker ve mühimmat sevkiyatını durmayı hedefliyor. Bu çerçevede son olarak Halep'teki en büyük silahlı gruplardan Tevhid Tugayı da ağır silahlardan oluşan bir birliği bölgeye sevk etti.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...