Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Emre Can, neden Galatasaray'ı tercih etmediğini anlattı

/ Kaynak: DHA
Emre Can, neden Galatasaray'ı tercih etmediğini anlattı

SPOR Haberleri  / DHA

Bayern Münih'ten Bayer Leverkusen'e transfer olan Türk kökenli Alman futbolcu Emre Can, hedeflerini anlattı

Bayern Münih'ten Bayer Leverkusen'e transfer olan Türk kökenli Alman futbolcu Emre Can, hedeflerini anlattı. Transfer döneminde adı Galatasaray ile anılan futbolcu, "Türkiye'den teklifler vardı. Ancak dana gencim. Kendimi geliştirmem gerek. Bu nedenle Bundesliga'dan ayrılmam hata olurdu" dedi. Bayern Münih'ten Bayer Leverkusen'e transfer olan Emre Can (19), DHA'ya özel açıklamalarda bulundu. Antrenman sonrası buluştuğumuz Emre, Leverkusen'i tercih etmesinin sebeplerini ve yeni takımındaki hedeflerini anlattı. Transfer döneminde başta Galatasaray olmak üzere adı üç büyüklerle anılan Emre Can, kendini geliştirebilmek için Bundesliga'da kaldığını belirtti. Genç yıldız, şu anda alışma döneminde olduğu Leverkusen'de as kadroya girebilmek için sabırsızlandığını ifade etti.
LEVERKUSEN'DE HER ŞEY İSTEDİĞİM GİBİ
Bayer Leverkusen gibi önemli bir takıma geldiği için çok mutlu olduğunu belirten Emre Can, transfer dönemiyle ilgili şunları söyledi: "Türkiye'nin önemli takımlarından teklif aldım. Ama ben Almanya'da kalmayı istiyordum. Çünkü daha yaşım genç. Futbolumu geliştirebilmek için Bundesliga gibi güçlü bir ligin daha uygun olduğunu düşünüyorum. Ailemin de Almanya'da yaşaması kararımda etkili oldu. Ayrıca Bayer Leverkusen hem Bundesliga'da, hem de Şampiyonlar Ligi'nde büyük hedefleri olan bir takım. Yani Leverkusen her şeyiyle kafama tam olarak uyuyor. En doğru kararı verdiğime inanıyorum."
TÜM GÜCÜMLE LEVERKUSEN İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM
Kariyerindeki Bayern döneminin artık geride kaldığını ve her şeyini Leverkusen için vereceğini belirten Emre, şöyle devam etti: "Takıma katılalı 2-3 hafta oldu. Alışma dönemi geçiriyorum. Şu ana kadar fazla forma şansı bulamadım. Ama bu çok doğal. Çünkü burada tamamen farklı bir sistemde oynuyoruz. Zamanla bunu uyum sağlayıp formayı alacağıma inanıyorum. Zaten başta Ömer olmak üzere takımdaki tüm oyuncular ve teknik heyet beni çok sıcak karşıladı. Beni hemen aralarına almalarına çok sevindim."
KULÜP 10 NUMARAYI VERDİ
Takıma geldiğinde kendisine 10 numaralı formayı teklif ettiklerini söyleyen Emre, "Benim gibi yeni ve genç bir oyuncuya bu önemli numarayı vermeleri, bana olan güvenlerini gösteriyor. Bu ekstra motivasyon demek. Bu güveni karşılıksız bırakmak için tüm gücümle çalışıyorum. Ama forma numarası çok önemli değil. Önemli olan sahada ne yaptığın. Takımda benim pozisyonumda iyi oyuncular var. Hepimiz formayı alıp Leverkusen'e katkıda bulunmak istiyoruz. Ben rekabetten çekinmiyorum" diye konuştu. Yıldız futbolcu idolünün Zidane olduğunu ifade etti.


SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...