Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Malatya'da şarbon paniği, hayvanlar telef oldu, bölge karantinada

Malatya'da şarbon paniği, hayvanlar telef oldu, bölge karantinada

GÜNDEM Haberleri

Malatya'nın Sarıçiçek Yaylası'ndaki hayvanlarda şarbon hastalığı tespit edildi. Yetkililer bölgenin karantina altına alındığını açıkladı.

Malatya 'nın Sarıçiçek Yaylası'ndaki hayvanlarda şarbon hastalığı tespit edildi. Hayvanlardan insanlara geçebilen şarbondan dolayı 1 büyükbaş, 6 da küçükbaş hayvanın telef olduğunu belirten yetkililer bölgenin karantina altına alındığını açıkladı. nbsp;Malatya'nın Arapgir ilçesinde de sınırları bulunan Sarıçiçek Yaylası'ndaki hayvanlarda şarbon görüldü. Hastalık nedeniyle 1 büyükbaş, 6 küçükbaş hayvan telef oldu. nbsp;Yerel medya kaynaklarına göre hayvanlardan alınan numunelerin ardından, 24 Ağustos günü şarbon hastalığı tam olarak tespit edilirken,29 Ağustos günü akşam saatlerine kadar kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılmaması tepkilere yol açtı. Öte yandan; resmi makamlarca yapılan açıklamada; bölgenin karantina altına alındığı ve koruyucu aşılama çalışmalarına başlandığı, bölgede giriş ve çıkışların kontrollü yapıldığı belirtildi. Açıklamada; hayvandan insana geçebilen hastalık nedeniyle vatandaşların et tüketimlerinde dikkatli olmaları konusunda uyarılmaları istendi.
ŞARBON NASIL BİR HASTALIK?
Şarbon veya Antraks, Anthrax Bacillus Anthracis adlı bakterinin neden olduğu bulaşıcı bir hastalık. Ot ile beslenen hayvanlarda özellikle sığır, koyun ve beygirlerde ani olarak ortaya çıkıyor ve insanlara da geçebiliyor. İnsanlar hastalığı hayvanlardan veya bunların ürünlerinden alıyor. Mikroorganizma insanlara deriden girerse kara çıban denilen karakteristik bölgesel bir çıbanla ödem; kan dolaşımına karışması ile de sepsis (kan zehirlenmesi) ve iç organ lezyonları meydana geliyor. Mikroplu etlerin yenmesi ağır bağırsak hastalıklarına neden oluyor. Hastalığın hayvanlarda yol açtığı belirtiler ise; ateş, dalak şişmesi, kanın, katran gibi koyu renk alması ve pıhtılaşmaması.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...