Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

87 bin Suriyeli, Adana'da tedavi edildi

/ Kaynak: DHA
87 bin Suriyeli, Adana'da tedavi edildi

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, kentte 75 bini polikliniklerde olmak üzere toplam 87 bin Suriyeli'ye sağlık hizmeti sunulduğunu söyledi.

Seyhan Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde Suriyeli hasta ve yaralıları ziyaret eden Vali Hüseyin Avni Coş'a eşi Aylin Coş eşlik etti. Burada tedavi gören Suriyeliler ile tercüman aracılığıyla iletişim kuran Vali Coş, hastaların sorunlarını dinledi. Ziyaretin sonunda konuşan Vali Coş, hastanede çeşitli nedenlerle yaralanan 132 Suriyelinin tedavi gördüğünü açıkladı. Adana'nın sağlık konusunda önemli bir merkez haline geldiğini anlatan Coş, şunları söyledi: "Bugüne kadar ilimizde yaklaşık 75 bin Suriyeli hastaya poliklinik hizmeti, 12 bine yaklaşan yaralı ve hastaya da yataklı tedavi hizmeti verildi. Bu Adana'nın bölge sağlık merkezi olma konumunu ortaya koyan bir tablodur. Bu hastanede özellikle yanık merkezi Türkiye'nin nadir bölümlerinden biri olarak ciddi şekilde hastalara yarar sağlıyor. Hatay, Gaziantep ve Kilis'e gelen bazı ağır vakalar da tedavi için Adana'ya gönderiliyor. Türkiye insanlık dramı yaşayan Suriye halkının yanında ve sağlık başta olmak üzere tüm alanlarda kardeşlik ile komşuluk görevini yerine getiriyor." Adana'daki çadır kentte ise 10 bin 414 Suriyelinin misafir edildiğini anlatan Coş, burada kurulan sağlık merkezinde de 4 uzman, 6 pratisyen hekim ve yardımcı sağlık personeliyle hizmet verildiğini ifade etti. nbsp;Ziyaret sırasında yüzünden silahla yaralanan ve hastanede tedavi gören 4 yaşındaki kız çocuğuyla yakından ilgilenen Coş, anne ve babası olmayan minik çocukla hastane çalışanlarının yakından ilgilendiğini ve Hela ismini koyduklarını söyledi.
nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...