ABD'nin sunduğu kanıtlar Rusya'yı ikna etmedi

ABD'nin sunduğu kanıtlar Rusya'yı ikna etmedi

DÜNYA Haberleri

Esad'ın kimyasal saldırı düzenlediğini iddia eden Amerika, elindeki belgeleri Rusya ve Çin'e sundu ancak Sergey Lavrov, ikna olmadı.

Amerika, Suriye hükümetinin kimyasal silah kullandığına dair elindeki bilgileri Rusya ve Çin'e sundu. Ancak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin iki daimi üyesinden de Amerika'nın verilerine olumlu bir cevap gelmedi. Rusya, Amerika'nın sunduğu bilgilerinin iddiadan öteye gidemediğini ve somut hiçbir veriye dayanmadığını açıkladı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavorv, "Hiçbir şekilde ikna olmadık. Bize bazı skeçler ve videolar gösterdiler. Ancak içlerinde somut hiçbir delil yoktu, ne bir coğrafi koordinat ne de bir ayrıntı" diye konuştu. Çin ise, kimyasal saldırı iddialarıyla ilgili araştırmayı, objekltif bir şekilde Birleşmiş Milletler denetçilerinin yapması gerektiğini vurguladı. Amerika ve İngiltere'den sonra Fransa da, Suriye yönetiminin kimyasal silah kullandığına dair elinde ciddi kanıtlar olduğunu iddia etti, ancak kanıtları açıklamadı. NATO da kimyasal saldırıdan Suriye'yi sorumlu tuttu. NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, kendisine sunulan bilgiler sonucu, saldırıdan Suriye rejiminin sorumlu olduğu bilgisinden şahsen tatmin olduğunu dile getirdi. Rasmussen, NATO'da Suriye ile ilgili bir karar alınmadığını, müttefiklerin bu konuyu kendi aralarında istişare ettiğini söyledi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...