Nokia 7.2 milyar dolara Microsoft'a satıldı

Nokia 7.2 milyar dolara Microsoft'a satıldı

Ekonomi Haberleri

Akıllı cep telefonu devriyle birlikte güçlü rakiplerine yenik düşen Nokia, 7.2 milyar dolar Microsoft'a satıldı.

Finlandiyalı cep telefonu üreticisi Nokia, 2011 yılında Microsoft ile Windows işletim sistemli telefonlar üretmek üzerine bir ortaklık kurmuştu. Apple ve Samsung gibi üreticilerin karşısında eski ve iyi günlerini yakalamakta zorlanan üreticinin cep telefonu birimi, 7,2 milyar dolar karşılığında Microsoft'a satıldı. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde tamamlanacak olan satış, Nokia'nın hissedarları ve düzenleyici kuruluş onayını da bekliyor. Toplam miktar olan 7,2 milyar doların 5 milyar dolarını birim, 2,2 milyar dolarını ise ilgili patentler karşılığında verecek olan Microsoft, Nokia'nın 18 bin 300'ü doğrudan üretimle ilgili olan toplam 32 bin çalışanını nbsp;bünyesine alacak.


ELOP YUVASINA DÖNÜYOR
Steve Ballmer, konuyla ilgili "Geleceğe doğru büyük bir adım, her iki şirketin çalışanları, hissedarları ve tüketicileri için 'kazan-kazan' durumu. Bu iki ekibi bir araya getirmek Microsoft'un telefon alanında pazar payını ve kârını artıracak, ayrıca sunduğumuz tüm cihaz ve hizmetlerin oluşturduğu aileyle Microsoft ve iş ortaklarının yakalayacağı fırsatları da çoğaltacaktır" dedi.


Nokia'nın açıklamasında ise Elop ile Jo Harlow, Juha Putkiranta, Timo Toikkanen, Chris Weber gibi üst düzey yöneticilerin, anlaşma tamamlandığında Microsoft'a geçecekleri yer aldı. Açıklamada Nokia'nın yeni CEO'sunun geçici olarak Yönetim Kurulu Başkanı Rito Siilasmaa olacağı da yer aldı. Elop'un Microsoft'un Cihazlar bölümünün başına geçmesi bekleniyor, ancak açıklamada kesin bir bilgi bulumuyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...