Mısır'da 6 İhvan üyesi tutuklandı

/ Kaynak: AA
Mısır'da 6 İhvan üyesi tutuklandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır emniyet güçlerinin, Müslüman Kardeşler Teşkilatı liderlerinin evlerine yönelik 5 kentte baskın düzenlendi.

Güvenlik güçlerinin gece başlayıp erken saatlere kadar El-Feyyum, Port Said, Dimyat, Beni Suveyf ve Kina kentlerinde sürdürdüğü İhvan liderlerine yönelik baskınlarda 10 kişi gözaltına alındı. Baskınlarda Kahire'nin güneybatısındaki el-Feyyum kentinde İhvan'ın siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisine (HAP) mensup gözaltına alınan 4 kişinin, savcılık talimatıyla tutuklandığı bildirildi. Ülkenin kuzeydoğusundaki liman kenti Port Said'de İhvan üyesi emiyet müdürü Zeki Fuad, makam aracında, güneydeki Kina kentinde ise erken İhvan üyesi Mahmud Yusuf evinde gözaltına alındı. Dimyat kentinde de 2 İhvan lideri gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Güney'deki Beni Suveyf'te ise aralarında 2
İhvan liderinin de bulunduğu 11 kişinin sabotaj, hırsızlık ve güvenlik güçlerini öldürmek gibi suçlardan gözaltına alındığı kaydedildi. Mısır'da güvenlik güçleri, ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mürşi'nin askeri darbeyle görevden alınması ve güvenlik güçlerinin ağustosta Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki darbe karşıtı göstericileri güç kullanarak dağıtmasından sonra İhvan yöneticilerine yönelik operasyonlarını arttırarak sürdürüyor. Gözaltına alınan isimler arasında, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, yardımcıları Hayrat Şatır, Raşid Beyumi, Muhammed el-Bilteci ve diğer İslami eğilimli siyasi parti temsilcileri de bulunuyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...