Bülent Arınç, 'Suriye'ye yönelik tezkeremiz var'

Bülent Arınç, 'Suriye'ye yönelik tezkeremiz var'

GÜNDEM Haberleri

Bülent Arınç, 'Operasyon, öldüren bir rejimin ayakta kalmaması için etkili olmalı. Kuzey Irak ve Suriye için tezkeremiz var' dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin nbsp;sorularını cevaplandırdı. Arınç, özellikle nbsp;kimyasal silah saldırısına ilişkin konuların değerlendirildiğini vurguladı. "Böyle bir cinayete karşı Suriye'deki mevcut rejimin cezalandırılması amacıyla, insanlık adına bir hareket yapılması gerekli" diyen Arınç, şunları kaydetti: "Eğer bir operasyon yapılacak, cezalandırma olacaksa sadece kimyasal silah kullanmakla son olayla bağlantılı olmamalı. 2,5 yıldan, üç yıldan beri devam eden bu zulmün artık sona ermesi için, on binlerce insanı öldüren bir rejimin ayakta kalmaması için etkili ve kapsamlı olması lazım. Kuzey Irak ve Suriye için tezkeremiz var. Yetkiler dahilinde bu çalışmayı yapıyoruz." Oğuzhan Şahin Ankara


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...