'Komşu'ya 77.7 milyar euro daha gerekecek

'Komşu'ya 77.7 milyar euro daha gerekecek

Ekonomi Haberleri

Avrupa Birliği ve IMF'den şimdiye kadar 215 milyar euro borç alan Yunanistan'ın yeni bir yardım paketine daha ihtiyacı olduğu belirtiliyor.

Avrupa Birliği ve IMF'den şimdiye kadar 215 milyar euro borç alan Yunanistan'ın yeni bir yardım paketine daha ihtiyacı olduğu belirtiliyor. Krizin başından bu yana Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) 215 milyar euro borç alan Yunanistan'ın yeni krediye ihtiyacı olabileceğini söyleyen AB Komisyonu'nun Ekonomik ve Mali İşlerden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, bu tutarın 2014 sonuna kadar 22 milyar euro olabileceğini söylemişti. Deutsche Welle internet sitesinde yayınlanan bir habere göre de Alman Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Yunanistan'ın bir yardım paketine daha ihtiyacı olabileceğini, ancak bu konuda fazla acele edilmemesi gerektiğini ifade etti. Westerwelle, "Borçlu ülkelerde zorlu reformlar hayata geçirilmeden yardım paketi duyurusu yapılması, bu ülkelerin reform çabalarına olumsuz yansıyor" dedi. Alman hükümetinin Maliye Bakanı Wolfgang Schauble, Yunanistan'ın yeniden yardıma ihtiyaç duyacağını, bunun 2015'ten sonra 77.7 milyar euro olabileceğini söylemişti.
YÜK ONLARIN OMUZLARINDA
Yunanistan'ın AB ve IMF'den aldığı 215 milyar euro karşılığında açıkladığı kemer sıkma politikaları karşılığında işsiz kalan ve yoksullaşan Yunan halkı, sık sık kararları protesto amacıyla meydanlara çıkıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...