Başbakan Erdoğan'ı ağlatan Esma'nın son görüntüsü

Başbakan Erdoğan'ı ağlatan Esma'nın son görüntüsü

DÜNYA Haberleri

Mısır'da Rabiatul Adeviyye meydanındaki göstericilere müdahalesinde öldürülen Esma el-Bilteci'nin son anlarının yer aldığı görüntüler ortaya çıktı.

Mısır 'da güvenlik güçlerinin 14 Ağustos'ta Rabiatul Adeviyye meydanındaki darbe karşıtı göstericilere müdahalesi sonucu öldürülen Esma el-Bilteci 'ninson anları nın yer aldığı görüntüler ortaya çıktı. Aynı zamanda, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden Muhammed el-Bilteci'nin kızı olan Esma'nın Sahra Hastanesi'nde gözleri açık ve acı çekerken görüldüğü görüntüde, başında durarak ona serum veren bir gencin "Serum bitmek üzere" dediği anlaşılıyor. Ölümünün ardından çeşitli ülkelerde düzenlenen Mısır'daki askeri yönetim karşıtı gösterilerin sembolü haline genç kızın terler içindeki yüzünden çektiği acı anlaşılırken, bilincinin hala açık olduğu görülüyor. Esma el-Bilteci'nin annesi Sena el-Bilteci, AA'ya verdiği röportajda, "Sahra Hastanesi'ne gittiğimde şehitler ve ağır yaralılarla karşılaştım. Esma'nın yanına gittiğimde sabırlı ve metanetliydi. 'Ya Rab, Ya Allah' diyordu. Yüzünü siliyordum ve kendisine 'Hayatım sabret, metanetli ol' derken bana 'Anneciğim ben iyiyim' diyordu. Beni rahatlatmak istiyordu. Onu ameliyat odasına bıraktım ve çıktım, birkaç dakika sonra şehit olduğu haberi geldi" demişti.

ŞEHİT ESMA'NIN SON GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...