İbrahim Tatlıses Erol Köse kavga etti, cezayı kanal yedi

İbrahim Tatlıses Erol Köse kavga etti, cezayı kanal yedi

MAGAZİN Haberleri

Erol Köse, katıldığı bir TV programında İbrahim Tatlıses için 'Geçmişte uyuşturucu kullanıp, kumar oynardı' demişti.

Erol Köse, katıldığı bir TV programında İbrahim Tatlıses için 'Geçmişte uyuşturucu kullanıp, kumar oynardı' demişti. Erol Köse'nin özel bir TV kanalında sanatçı İbrahim Tatlıses için kullandığı "İbrahim Bey'in adı çıkmış 70'e. Geçmiş dönemlerde nbsp; kendisinin uyuşturucu kullandığı ve kumar oynadığı yönünde itirafları nbsp; var" sözlerine ünlü türkücü İbrahim Tatlıses sert tepki gösterdi. RTÜK'e nbsp; şikâyette bulunan ve özel hayatının ihlal nbsp; edildiğini öne süren nbsp; Tatlıses'i RTÜK uzmanı haksız, RTÜK üyeleri haklı nbsp; buldu; yayıncı nbsp; kuruluşa para cezası verildi.
PARA CEZASI VERİLDİ
RTÜK uzmanının nbsp; konuya ilişkin değerlendirmesi Köse'den yana oldu. Uzman nbsp; raporunda nbsp; sanatçıların özel yaşamlarının sınırlarının sıradan nbsp; vatandaşlara göre nbsp; daha geniş olduğu, onların hayatlarına ait nbsp; ayrıntıların toplumu nbsp; ilgilendirdiği kanısıyla özel yaşamlarının daha çok nbsp; gündeme gelmesinin nbsp; doğal olduğu vurgulandı. Ancak uzman görüşü nbsp; Üst nbsp; Kurul'da kabul görmedi. Kurul üyeleri RTÜK Kanunu'nda yer alan, nbsp; "Haber nbsp; insan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine nbsp; aykırı nbsp; olamaz. Kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük nbsp; düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez" nbsp; maddesinden dolayı kanala para cezası verildi. Para cezasının miktarı nbsp; kanalın reklam gelirine göre belirlenecek.
RTÜK DAHA ÖNCE DE nbsp; CEZA KESMİŞTİ
RTÜK daha önce özel hayatın gizliliğine aykırı yayın yapıldığı nbsp; gerekçesi nbsp; ile "Esra Erol ile Evlen Benimle" programından dolayı ATV'ye nbsp; de ceza nbsp; vermişti. Programda, eş arayan ve kocasından boşanma nbsp; gerekçelerini nbsp; anlatan kadının, kocasının evlendiği kadının ismini nbsp; yayında söylemişti. nbsp; Üst kurul, kocanın istememesine karşın yayında nbsp; eşinin ismi verilerek nbsp; ifşa edilmesinden dolayı yayıncı kuruluşa 460 bin nbsp; TL idari para cezası nbsp; vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...