Başbakan Erdoğan, 'Ailecek Fenerbahçe'den soğuduk'

Başbakan Erdoğan, 'Ailecek Fenerbahçe'den soğuduk'

GÜNDEM Haberleri

'Ustanın Hikayesi' belgeselinde futbol tutkusununun nasıl başladığın anlatan Başbakan Erdoğan, şike olaylarına da göndermede bulundu.

İmam Hatip'e başlağı andan itibaren kendisinde futbol tutkusunun başladığını anlatan nbsp;Başbakan Erdoğan, Fenerbahçe sevgisinin ise Lefter'den geldiğini söyledi. Yaşadığı mahallede bulunan bir kulüpte futbola başladığını belirten Erdoğan, "15 yaşından sonra, oradaki arkadaşlarım ve büyüklerimizin etkisiyle Fenerbahçe sevgisi yerleşti. Ayrıca kulüp başkanımızın da Fenerbahçeli olması bunda büyük önem arz etmektedir. Seyrettiğimiz maçlarda, Lefter'in futbolundan etkilenmiş olacağım ki Fenerbahçeli oldum. O dönemde İstanbul genç karmaya seçildim. Bu şekilde statlara serbest giriş kartı aldım. Mithat Paşa (İnönü Stadı)na bedava girebiliyorduk. İlk kez Camialtına transfer oldum. İmam Hatip'te okuyorum, futbol oynuyorum ama babamın futboldan haberi yoktu. Haberi olduğunda kızdı ama sonradan alıştı."
Ailecek Fenerden soğuduk
Konuşmasında futbolda yaşanan şike olaylarına gönderme de bulunan Erdoğan, "Ailede, hanım hariç hepimiz Fenerbahçeliyiz. nbsp;Eşim Beşiktaşlıdır. nbsp;Ancak son yaşanan olaylardan sonra aile bu işten soğudu."dedi.
Fatih Terim futbola hırs katan bir isim
Fatih Terim'i yakından tanıdığını ve futbola hırs kattığını söyleyen Erdoğan şöyle konuştu: "Benim hocam da öyle idi. Bize 'topu yiyeceksiniz' derdi. Futbol kabiliyeti ile birlikte hırs da çok önemlidir. Futbol ile birlikte kollektif anlayış da çok önemlidir. Fatih Hoca bu özelliğe sahip. Hidayet kardeşim de Türk basketinde örnek olan lider isimlerden bir tanesi. ABD'de bulunduğu süre içinde bizi başarı ile temsil etti. Basketbol Milli Takımımızı da başarıyla yürüten birisi."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...