Obama, 'Kongre'nin müdahaleye onay vereceğinden eminim'

Obama, 'Kongre'nin müdahaleye onay vereceğinden eminim'

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Barack Obama, ülkesinin Suriye'ye askeri müdahale ihtimali öncesinde Beyaz Saray'da ABD Kongresi başkanlarıyla görüştü.

ABD Başkanı Barack Obama, ülkesinin Suriye'ye askeri müdahale ihtimali öncesinde Beyaz Saray'da ABD Kongresi başkanlarıyla görüştü. Obama, Kongre'nin Suriye'ye askeri müdahale yapılmasına onay vereceğine dair inancının tam olduğunu söyledi. Temsilciler Meclisi'nin oylamayı mümkün olan en kısa zamanda gerçekleştirmesini isteyen Obama, ABD'nin Suriye'ye askeri müdahalesinin sınırlı olacağını, Irak ve Afganistan'daki gibi uzun bir savaş olmayacağını belirtti. Obama, "Suriye'de sınırlı bir müdahale planlıyoruz. Orantılı bir operasyon olacak. Bununla Esad'ın askeri kapasitesini geriletmeyi hedefliyoruz" dedi. ABD Başkanı Barack Obama, Suriye'deki rejimin askeri kapasitesini geriletirken, aynı anda Suriyeli muhalifleri güçlendirecek bir stratejiye sahip olduklarını da dile getirdi. nbsp;MCCAIN'DEN DESTEK
Obama'nın Suriye'ye müdahale konusunda Kongre'yi ikna turları sonuç vermeye başladı. Müdahaleye sınırlı olacağı gerekçesiyle karşı çıkan Cumhuriyetçi Senatörler John McCain ve Lindsey Graham dün Oval Ofis'te görüştükten sonra tonlarını yumuşattı. Beyaz Saray'da toplantı düzenleyen Senatör McCain, Obama'nın önerisinin Kongre'den geçmemesi durumunda ABD'nin güvenilirliğinin ciddi derecede düşeceğini dile getirdi. McCain ayrıca, "ABD Başkanı kendisini eyleme adadıktan sonra, Kongre'de bu tarz bir çözüm reddedilirse sonuçlar felaket olacaktır"şeklinde konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...