Mehmet Şimşek, Ehliyetlerin değişiminde 'gelir amacı da' vardı

Mehmet Şimşek, Ehliyetlerin değişiminde 'gelir amacı da' vardı

Ekonomi Haberleri

Sürücü belgelerini yenilemeden alınacak 89 TL'nin 15 TL'ye düşürülmesiyle ilgili açıklama yapan Şimşek, "Kanuna göre gelir amacı da olabilir" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, değerli kağıtların bedellerinin tespiti yapılırken maliyetinin yanı sıra 'gelir getirici' amacının da olduğunu açıkladı. Mehmet Şimşek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın değerli kağıtların bedellerinin hesaplanmasıyla ilgili yazılı soru önergesini cevapladı. Değerli kağıtların basım ve dağıtımına Maliye Bakanlığı'nın yetkili olduğunu ifade eden Şimşek, "Kanunun gerekçesinde değerli kağıtların bedeli belirlenirken basım ve dağıtım maliyetlerinin karşılanması yanında, gelir getirici bir amacının olduğu da vurgulanmıştır" dedi. Sürücü belgelerinden 1 Ocak 2013 itibariyle 89 TL değerli kağıt bedeli alındığını aktaran Şimşek, "Sürücü belgelerinin Avrupa Birliği müktesebatıyla uyumu amacıyla yapılan düzenlemede, belgelerin değiştirilmesi işlemlerinden 13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL'de hizmet bedeli alınması TBMM tarafından kabul edildi" açıklamasında bulundu. Yeni düzenlemeyle 24 milyon sürücü belgesinin 89 TL karşılığında yenilenmesi gerekiyordu. Ancak tepkiler sebebiyle bu bedel 15 TL'ye indirilmişti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...