Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hindistan Merkez Bankası'na yeni başkan

/ Kaynak: CHA
Hindistan Merkez Bankası'na yeni başkan

DÜNYA Haberleri  / CHA

Hindistan'daki son ekonomik gelişmelerden sonra eski IMF baş ekonomistlerinden 50 yaşındaki Raghuram Rajan, Merkez Bankasının yeni başkanı olarak atandı.

Son aylarda Hint rupisinin dolar karşısındaki önlenemez düşüşü, borsaların değer kaybetmesi, yabancı yatırımların azalması ve diğer ekonomik sorunlar Hindistan'a merkez bankası başkanını değiştirtti. 2008 yılında dünya genelinde yaşanan ekonomik krizi önceden tahmin ederek dikkatleri üzerine çeken Ranjan görevi D. Subbarao'dan devralacak. Ödül sahibi kitaplar da yazan Rajan aynı zamanda akademisyenlik yapıyor. Bu yılın mayıs ayından beri dolar karşısında yüzde 24 değer kaybeden Hint rupisi tarihinin en düşük değerine geriledi. Ekonomik gelişmede de sıkıntılar yaşayan Hint ekonomisinin yıllık yüzde 6 olarak beklenen büyümesinin ancak yüzde 4 olarak gerçekleşeceği açıklanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...