THY gelen yolcu için CIP salonu açtı

/ Kaynak: İHA
THY gelen yolcu için CIP salonu açtı

Ekonomi Haberleri  / İHA

THY, yurtdışından gelerek İstanbul'a inen Business Class ve Elite Plus yolcularına özel "Istanbul Lounge Arrival" hizmeti vermeye başladı.

nbsp;Atatürk Havalimanı dış hatlar geliş katında bulunan Lounge'ı THY 'nin uzun uçuşlardan gelen yolcularının kullanması amaçlanıyor. Türk Hava Yolları (THY) Atatürk Havalimanı'nda yurtdışından gelerek İstanbul'a inen Business Class ve Elite Plus yolcularına özel "İstanbul Lounge Arrival" hizmeti vermeye başlattı. Atatürk Havalimanı dış hatlar geliş katında bulunan Lounge'ı THY 'nin uzun uçuşlardan gelen yolcularının kullanması amaçlanırken, Lounge'ın içinde duş dinlenme salonu, ütü odası, açık büfe yiyecek bölümü bulunuyor. 40 kişi kapasiteli Lounge'ın açılışını THY Genel Müdürü Temel Kotil ve havalimanı yetkilileri katıldı. Kurdele kesiminin ardından Lounge'ı gezen THY Genel Müdürü Temel Kotil, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı. Bu uygulamanın Türkiye'de ilk olduğunu söyleyen Temel Kotil, "Uzun yolculuktan gelen Bussines ve Elit Class kart sahibi yolcularımız havalimanına geldikten ve bagajlarını aldıktan sonra burayı kullanabilir. Buranın amacı bir soluklanmak ve yemek yemek ama asıl iş adamları için uzun bir uçuştan sonra duşunu alıp elbisesini değişmesi otele gitme ihtiyacı duymadan ütüsünü de yaptırabilmesi ve bussines yolcunun adeta uçmamış buradan işini halledebilirler. Bir THY çalışanı olarak şunu söyleyeyim Frankfurt'ta böyle yerler var. DO amp;CO tarafından işletilecek. 40 kişi kapasiteli 6 duş yeri ve ütü odamız var. türkiyeye herkes daha çok gelsin diye biz bunu yapıyoruz" dedi.


"İSTANBUL'A HERŞEY YAKIŞIR"
2020 Olimpiyatları oylamasının yapılacağı Arjantin'e gideceğini söyleyen Temel Kotil, "İstanbul'a her şey yakışır. 7 bin yıllık kültürü olan alt yapısı olan birçok devlete başkentlik yapmış bir şehir burası. İnşallah olimpiyatlar 2020'de buraya gelecek. İlk olarak kıtalar arası olimpiyat gerçekleşmiş olacak. İstanbul asya ile avrupanın en anlamlı buluştuğu nokta bir şehir oluyor. Allahın izniyle inşallah güzel haberlerle döneriz. 2020 şimdiden hayırlı olsun. Bunun için herkes çok çalıştı herkese teşekkür ediyorum. THY olarak bundan çok yararlanmış olacağız. Şirketimize de çok büyük yolcu akımı 2020 yılında gerçekleşir. Biz ülkemizi 2020'ye hazırlıyoruz. 2020'de Allah'ın izniyle İstanbul dünyaya en çok bağlantı veren dünyanın en çok yere uçan şehri olacak. Olimpiyat komitesine verdiğimiz söz nerden gelirseniz ay hariç sizi buraya direkt getireceğiz" diye konuştu.


"THY BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR"
THY'nin büyümeye devam ettiğini de söyleyen Temel Kotil, "Türkiye ana oyuncu global oyunculuğu seçti. THY yüzde 28'lik yüksek bir rakamla büyüyor. Özellikle yurt dışı uçuşlarda büyüyor. Uçaklarda tümüyle overbook daha çok uçağımız olmasını isterdik ama yüzde 28'lik büyüme çok yüksek bir büyüme. Batıdan doğuya doğru özellikle yüklü bir ekonomik akım var. İstanbul dünyayı batı ve doğu olarak iki parçaya ayırıyor herkes bunu böyle söylüyor" dedi.
Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...