Başbakan Erdoğan, 'Özgürlük yok diyenler nasıl küfredebiliyor'

Başbakan Erdoğan, 'Özgürlük yok diyenler nasıl küfredebiliyor'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Şiir okudum diye hapis yattım. Şu an bize hakaret etme özgürlüğüne sahip olanlar, 'düşünce özgürlüğümüz yok' diye eleştiriyor. Hem de küfre varıncaya kadar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Kamu Denetçiliği (Ombudsmanlık) Sempozyumunda konuştu. Erdoğan, Ankara'daki konferansta, hem Suriye, Mısır ve Gezi olayları konusundaki tavrı sebebiyle Avrupa Birliği'ni hedef aldı hem de yargı yılı açılışındaki sözleri tartışma oluşturan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu isim vermeden sert sözlerle eleştirdi. Ailesi hakkında hakarete varan eleştirilerde bulunan köşe yazarlarına da cevap veren Erdoğan, "11 yıl önce bir siyasetçinin her konuda konuşma özgürlüğü yoktu. Bir şiiri okuduğum için mahkûm oldum. Bundan dolayı ben hapiste yattım. Kimse şu anda bunu görmüyor. Burası çok manidardır. Şu anda yazarken çizerken bırakın eleştiriyi, eleştiri sınırlarını aşarak bize hakaret etme özgürlüğüne sahip olanlar bizi, 'düşünce özgürlüğümüz yok' diye eleştiriyor. Bunu anlamak mümkün değil. Küfre varıncaya kadar bunları yapabildikleri halde hâlâ kalkıp özgürlüğümüz yok diyebiliyorlar" şeklinde konuştu. "Çoğunluk demokrasi değildir" diyen Barolar Birliği Başkanına "Hukuk güçlendikçe imtiyazlarını kaybedenler, değişimi engellemek için her yola başvuruyor" diye cevap veren Başbakan, konuşmasına şöyle devam etti: "Son 11 yılda çok önemli reformlar yaptığımız halde zihniyet devrimi çok geriden geldiği için reformlarımızın tam manasıyla topluma yansıması zaman almaktadır. Ancak zihniyet değişiminin er ya da geç mutlaka gerçekleşeceğine inanıyoruz. Bürokrasinin de topluma ayak uydurabilmesi için kararlılığımızdan asla taviz vermiyoruz."Konuşmasında Suriye ve Mısır konusundaki gelişmelere de değinen Başbakan, Batı'nın tavrını eleştirirken, "Şadece konuşuyor" dedi. AB'nin Mısır'daki darbeye, 'askeri darbe' diyemediğini vurgulayan Erdoğan, "O zaman darbeyi bize tanımlasınlar, darbe nedir? Demek ki o zaman 'aklına geldiği zaman bu tür darbeler rahatlıkla yapılabilir, meşrudur. Sandığın içinden çıkmak hiç önemli değil...' Bunu da üzüntüyle söylüyorum" ifadesini kullandı.


BAŞBAKAN: AĞAÇ DİKMEDE AB İLE REKABET EDERİZ
"Yeşile hayranım, hastasıyım"
Başbakan Erdoğan, Uluslararası Kamu Denetçiliği Sempozyumunda, Gezi olayları ve tutuklu gazeteciler konusunda yurt içi ve yurt dışında yapılan propagandaya da dikkat çekerek, sert konuştu. Başbakan, "Ağaç dikme konusunda AB üyeleriyle rekabette ön alırız... Ağaç sökme diye bir anlayış yok. Ben belediye başkanlığı yaptım ve bu işlerin ne denli önemli olduğunu bilenlerdenim. Biraz da yeşile hayranım, hastasıyım. Çok severim. Bize adeta çevre düşmanı gibi bir yaklaşım içinde olmak, büyük haksızlık. Bizi eleştirenlerle, dünya kamuoyuna şikayet edenlerle Türkiye'de demokrasinin önünde duran kesimler maalesef aynıdır. Türkiye'nin seçimle, demokratik yollarla gelmiş ve demokrasisini güçlendiren hükümetini dünyaya diktatör olarak lanse ediyorlar."



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...