TÜBİTAK Kobi'lere destek olacak

/ Kaynak: İHA
TÜBİTAK Kobi'lere destek olacak

Ekonomi Haberleri  / İHA

TÜBİTAK tarafından yeni başlatılan Girişim Sermayesi Destekleme Programı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından İstanbul'da tanıtılacak.

TÜBİTAK Kanununda yapılan değişiklikle, teknoloji ve yenilik odaklı Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) erken aşamadaki (çekirdek ve başlangıç aşamaları) finansman ihtiyaçları girişim sermayesi fonlarına sağlanacak destekle karşılanacak.
Türkiye Bilimsel Araştırmalar ve Teknoloji Kurumu'nun (TÜBİTAK) konuyla ilgili yaptığı açıklamada "TÜBİTAK tarafından girişim sermayesi fonlarına sağlanacak destekle, yenilikçi ürün, süreç, bilgi ve teknoloji geliştirme potansiyeli bulunan KOBİ'lerin erken aşamadaki (çekirdek ve başlangıç aşamaları) finansman ihtiyaçları bu fonlar aracılığıyla karşılanacak. Bu sayede, ülkemizdeki teknoloji ve yenilik odaklı KOBİ'lere sermaye sağlayacak yeni fonların oluşturulması ve bu fonları yönetecek yöneticilerin teşvik edilerek girişim sermayesi ekosisteminin geliştirilmesi hedefleniyor." denildi.
Yeni başlatılan '1514 Girişim Sermayesi Destekleme Programı' 5 Eylül 2013 Perşembe günü İstanbul'da düzenlenecek etkinlikle tanıtılacak.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...