İngiltere, Suriye'ye askeri müdahalede bulunmayacak

/ Kaynak: CHA
İngiltere, Suriye'ye askeri müdahalede bulunmayacak

DÜNYA Haberleri  / CHA

İngiltere'de parlamentonun Suriye'ye askeri müdahaleye katılmaya karşı çıkmasının adından hükümetin bu konuda yeni bir girişimde bulunmayacağı belirtildi.

Başbakan David Cameron adına yapılan yazılı açıklamada, parlamentonun kararına saygı duyulduğu ve Suriye'ye askeri müdahalede bulunması muhtemel ülkelere askeri destek verilmeyeceği vurgulandı. Açıklamada, "İngiltere'nin başta ABD olmak üzere müttefikleriyle yakın istihbarat ilişkileri var ama bir askeri müdahaleye katılma söz konusu değil." ifadelerine yer verildi. Bu arada Başbakan David Cameron'ın, Suriye krizine uluslararası bir diplomatik çözüm bulmak için baskı yapmaya devam edeceği dile getirilerek, Rusya'nın St Petersburg şehirinde düzenlenecek G20 zirvesinde ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin gibi dünya liderleriyle görüşeceği bildirildi. nbsp;
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...