İhvan üyelerinin tutuklanması hukuka aykırı

/ Kaynak: AA
İhvan üyelerinin tutuklanması hukuka aykırı

Politika Haberleri  / AA

Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın, Mısır'da İhvan'a yönelik tutuklamaların hukuksuz olduğunu söyledi.

Aydın, Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyelerinin gözaltına alınıp, kısa sürede hapis cezaları almalarıyla ilgili, bunun ülkenin iç hukukunu ilgilendiren bir durum olduğunu belirtti. "İhvan yöneticilerinin tutuklanmasının hukukta yeri yoktur" diyen Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ama Mısır halkının seçtiği cumhurbaşkanının indirilmesi, daha büyük bir hukuksuzluktur. Burada insanların üzerine bombalar atılıyor. Bundan büyük hukuksuzluk mu var? Tabi yapılan gözaltılar da hukuksuz bir şekilde oldu. Çünkü halkın seçtiği bir yönetimi devirmek zaten hukuksuzluktur. Darbeci iktidarın geldikten sonra halka yaptıkları daha büyük bir hukuksuzluktur. İç hukukta da uluslararası alanda da hukuksuzluktur." Birleşmiş Milletler'in tutumunu da eleştiren Aydın, uluslararası hukukun da o örgütleri kuran ülkelerin çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini savundu. Bu nedenle uluslararası hukukun yaptırım gücünün pasif kaldığına dikkati çeken Aydın, şöyle devam etti: "Çünkü, hukuku uygulatacak bir güç olmadığı zaman pek bir anlamı kalmıyor. Zaten dünya genelinde hakimlerin hukuku var, hukukun hakimiyeti yok. Bu nedenle hukuksuzluğu konuşmadan önce bunların ele alınması gerekir. Türkiye'nin kendi çapında bir politik yaklaşımı var. Bu insani olarak önemsenebilir. Ancak bunu uygulatabilecek gücü yok. Güç olmayınca da işe yaramaz. Bu durumun uzun vadede bu şekilde süreceğini düşünmüyorum. Darbeciler kısa vadede güçlü olabilirler ama uzun vadede bunu yürütemezler. Çünkü halk seçtiği kişilerin arkasından yürümeye devam edecektir. Türkiye'deki bütün darbelere bakın, ilk başta darbeciler güçlüyken daha sonra güçlerini kaybetmişlerdir. Hatta bugün ülkemizde darbeciler yargılanmaya başlanmıştır."


Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...