Ortaöğretime geçişte yeni sistem

/ Kaynak: AA
Ortaöğretime geçişte yeni sistem

EĞİTİM Haberleri  / AA

Mustafa Destici, güncellenen ortaöğretime geçiş sisteminin, 2015-2016 eğitim-öğretim yılından geçerli olmak üzere uygulanması gerektiğini savundu.

Destici, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl 8. sınıfa gidecek kız öğrenci babası ve velisi olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Hükümete seslenmek istediğini belirtti. Sistemle 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin mağdur olacağını öne süren Destici, "Bugün açıklanan yeni öğretim geçiş sınav sistemi, bana eskiden imam hatip liselilerinin önünü kesmek için tüm meslek liselileri mağdur eden düzenlemeleri hatırlattı" ifadesini kullandı. Destici, "Farklı saiklerinden dolayı dershaneleri kapatmak ya da işlevsiz hale getirmek için anlaşılması ve uygulanması güç, karmaşık bir sistemi, okulların açılmasına 12 gün kala dayatmak hangi bilimselliğin ya da maarif anlayışının gereği olabilir" değerlendirmesinde bulundu. Mustafa Destici, uygulamayla yoksul ve orta gelire sahip velilerin çocuklarını dershaneye gönderme, özel ders aldırma şansının kalmayacağını öne sürdü. Eski sistemde bir sınav stresi yaşayan çocukların şimdi yılda 12 sınav stresi yaşayacağını savunan Destici, "6, 7. sınıfı eski sisteme göre okuyan ve ona göre liselere girmek için hazırlanan öğrencilerimizin mağduriyetini kim ortadan kaldıracak?" diye sordu. Adaletin tesis edilmesi ve öğrencilerin hak kaybı yaşamaması için düzenlemenin bu yıl kesinlikle uygulanmaması gerektiğini savunan Destici, yeni sistemin 2015-2016 eğitim-öğretim yılından geçerli olmak üzere hayata geçirilmesinin zaruri olduğunu iddia etti. Destici, gerekli düzeltmelerin yapılmaması durumunda konuyu BBP ve şahsı adına yargıya taşıyacaklarını kaydetti.

EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...