BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın tadı

Ağzımızın tadı

Şeker ve suyu kıvamlı bir şurup olacak şekilde kaynatın. Limon suyunu da ilave edip ateşten alın.



İrmik lokması MALZEME: 300 gr. irmik, 160 gr. yoğurt, 4 çorba kaşığı sıvıyağ, 3 adet yumurta, 1 çay kaşığı karbonat. Şurup için: 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu. HAZIRLANIŞI: Şeker ve suyu kıvamlı bir şurup olacak şekilde kaynatın. Limon suyunu da ilave edip ateşten alın. Hamur için irmik, yoğurt, yağ, yumurta ve karbonatı karıştırın. 10 dakika dinlendirin. Derin bir tencereye bol yağ koyun. Kızdırın. Kaşıkla aldığınız malzemeyi orta kızgınlıktaki yağda kızartıp şuruba atın. Afiyet olsun... AKLINIZDA BULUNSUN *Bakırı parlatmak için, bir süngerle üstüne süt sürüp kurumasını beklemeli sonra yumuşak bezle parlatmalıdır. *Çamaşırı ütülemeden önce ıslatıp, sonra da yarım saat beklemek sıkıcıdır. Onun için çamaşırları sıcak su ile ıslatmalısınız.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT