Yahudilerin Mescid-i Aksa'nın avlusuna girmesi kışkırtmadır

/ Kaynak: AA
Yahudilerin Mescid-i Aksa'nın avlusuna girmesi kışkırtmadır

DÜNYA Haberleri  / AA

Şeyh Şevki Allam, Yahudi yerleşimclerinin Mescid-i Aksa'nın avlusuna girmesini, Müslümanlar ve Arapları kışkırtmaya yönelik olduğu konusunda uyardı.

Müftü Şeyh Allam, bir grup Yahudi yerleşimci ve onları koruyan İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'da yer alan Burak Duvarı'nın güney kısmına girmesinin ardından yayınladığı açıklamada olayı, İslami eserlere karşı yapılmış sorumsuzca ve apaçık bir saldırı olarak değerlendirerek, kınadığını ifade etti. Olayın Müslümanlar ve Arapları kışkırtmaya yönelik olduğu konusunda uyaran Allam, Arap Birliği ve uluslararası toplumu İsrail'in İslam dinine ait tarihi ve mukaddes simgelere yönelik saldırıları karşısında mücadeleye çağırdı. Şeyh Allam, İsrail'in tarihi dokuya zarar verilmemesi çerçevesinde BM ve UNESCO tarafından belirlenen kararları önemsemediğine işaret etti. İsrail makamlarının dün gece Yahudilerin dini yılbaşı "Rosh Hashanah"ı nedeniyle Mescid-i Aksa'ya girişleri kapatmasına itiraz ederek içeri girmek isterken gözaltına alınan Filistinli gençlerin bir an önce bırakılmasının yanı sıra, Burak Duvarı'nın güneyinde inşa edilen platformun kaldırılmasını talep eden Allam, Müslümanları ve Arapları, Mescid-i Aksa'yı İsrail'in ihlalleri karşısında muhafazaya davet etti. Bu sabah yaklaşık 60 kişiden oluşan Yahudi yerleşimciler ve onları koruyan 500 İsrail askeri, Mescid-i Aksa'ya zorla girmiş, askerler, aralarında kadınların da bulunduğu göstericileri, göz yaşartıcı bomba kullanarak El-Kıble Camisi'nden çıkarmaya çalışmıştı. Olayda bazı Filistinliler gazdan etkilenerek bayılmıştı. İsrail'in, Yahudilerin dini yılbaşı "Rosh Hashanah"ı sebep göstererek Mescid-i Aksa'ya girişleri dün geceden itibaren kapatması üzerine duruma itiraz ederek içeri girmeye çalışan iki Filistinli genç, Aksa'nın Esbat (Lion gate) kapısında İsrail güvenlik güçleri tarafından göz altına alınmıştı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...