Kredi kartında Avrupa üçüncüsüyüz

Kredi kartında Avrupa üçüncüsüyüz

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de kredi ve banka kartı kullanımı rekora koşuyor. BKM Genel Müdürü Soner Canko, "Bu konuda Avrupa'da ilk 4'teyiz" dedi.

Türkiye'de kredi ve banka kartı kullanımındaki artış hız kesmiyor. Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Soner Canko, "Türkiye'deki kişi başına düşen kredi veya mevduat tutarı hala gelişmeye devam ediyor" dedi. Türkiye'nin ödeme sistemleri konusunda dünyanın önde gelen pazarlarından biri haline geldiğini anlatan Canko, "Geliştirdiği teknolojiler, ulaştığı kredi kartı, banka kartı, POS, ATM adetleri ve cirosu ile kartlı ödeme sistemlerinde Türkiye, Avrupa'da ilk 3 ülke arasında yer alıyor" diye konuştu. Kartlı ödemelerin nakit kullanımına göre her geçen gün yerini daha da sağlamlaştırdığına değinen Soner Canko, "Rakamlara bakıldığında, 2002'de kartlı ödemelerin hane halkı harcamaları içindeki payı yüzde 9'du. Bu oran 2012'de yüzde 36'ya ulaştı" dedi. 1999 yılından bu yana düzenlenen ve bu yıl ilk kez Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı Cards amp;Payment organizasyonunun açılışında konuşan Canko, "Ülkemiz, yurtdışından gelen birçok yatırımcı için cazibe noktası olmaya devam ediyor. Kartlı ödeme sistemlerinde de yabancı yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyoruz. Bu ilk defa Türkiye'de düzenlenen uluslararası bir fuar. Birçok yabancı yatırımcı, firma burada. 42 ülkeden katılımcı var" dedi. Soner Canko, bankalarla müşterilerini karşı karşıya getiren kart aidatları ve ücretler konusunun kısa sürede çözüme kavuşmasını beklediğini söyledi. Bu konudaki kanuni düzenlemenin ekim ayında Meclis'te görüşüleceğini dile getiren Canko, "Taslak kabul edilirse, her banka 'Yalın kart' adı altında ücret, faiz ile masrafı minimum seviyede olan ve yıllık kart aidatı olmayan kartlar verecek" dedi. Geçen sene internete taşıdıkları BKM Express'in çok büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Soner Canko, "150 bini aşkın kullanıcımız oldu. Geçtiğimiz ay başladığımız Iphone uygulamasının 3 bine yakın kullanıcısı var. Beta testlerini yaptığımız bir aşamadayız" diye konuştu.(sabah)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...