Obama'yı İsveç ziyaretine ikna eden Reinfeldt

Obama'yı İsveç ziyaretine ikna eden Reinfeldt

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Barack Obama'nın, İsveç'i ziyaret etmek için Başbakan Fredrik Reinfeldt tarafından ikna edildiği ortaya çıktı.

Ülkesinde Cumhuriyetçi kanadı Suriye'ye müdahaleye destek için ikna etmeye çalışan ABD Başkanı Barack Obama'nın, İsveç'i ziyaret etmek için Başbakan Fredrik Reinfeldt tarafından ikna edildiği ortaya çıktı. İsveç medyası, Reinfeldt'in haziranda Obama'ya gönderdiği davet mektubunu yayınladı. Mektup, ABD'nin gizli askeri belgelerini yayınlayan Wikileaks başeditörü Julian Assange'ı taciz suçundan yargılayan İsveç'te yankı buldu. Başkentteki Arlanda Havalimanı'nda Dışişleri Bakanı Carl Bildt tarafından karşılanan Obama için hava trafiği sabah 8 ile öğlen 13.00 saatleri arasında özel uçuşlara kapatıldı. Öğle saatlerinde ana arterler de araç trafiğine kapatılınca, İsveçliler tepki gösterdi. Öğlen çalışma yemeğini Reinfeldt ile yiyen Obama, akşam ise İsveç Kralı Gustav'ın onuruna düzenlediği yemeğe katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...