Mersin cayır cayır yanıyor

/ Kaynak: İHA
Mersin cayır cayır yanıyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Mersin`in Erdemli ilçesinde gece saatlerinde başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor.

nbsp;Mersin'in Erdemli ilçesinde gece geç saatlerde çıkan orman yangınında 20 hektar orman, 2 baraka ve bir ahır kül oldu. nbsp;
Edinilen bilgiye göre, saat 24.00 sularında ilçeye bağlı Gücüş köyü Sarılar mevkiinde elektrik tellerinden çıkan kıvılcım, yangına sebep oldu. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın köy içerisindeki 2 baraka ve bir ahırı kül etti. nbsp;Köy çevresinde bulunan ormana sıçrayan alevleri söndürmek için itfaiye ekipleri sabaha kadar uğraştı. Orman işletme müdürlükleri ve belediye itfaiyelerinden onlarca aracın katıldığı yangın söndürme operasyonuna sabah saatlerinde iki helikopter de katıldı. Arazinin dağlık olması nedeniyle yangına müdahale edemeyen itfaiye ekiplerine, iş makineleri yardım etti. Yaklaşık 8 saat sonra yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları devam ediyor. Köylülerden Mustafa Bulut (51), "Köyde çıkan yangına müdahale etmek için barakadan ayrıldık. Birden çıkan rüzgar yangını büyüttü. Geldiğimizde ise kaynımın barakası yanıyordu. Yangın bizimkine atlarken içerisindeki çocukları çıkardık. Eşyalarımızdan hiçbir şey kalmadı" dedi.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...