3 dev kazma

3 dev kazma

Ekonomi Haberleri

3. havaalanı ile Marmaray'a kardeş tüp geçit için kazmanın yıl sonuna kadar vurulması beklenirken, 3.köprünün ayaklarının yükseleceği yerler ortaya çıktı.

Ulaştırmada dev projelerin tamamında bu yıl sonuna kadar kazma vurulmuş olacak. 29 Mayıs'ta temeli atılan üçüncü köprünün ayaklarının konulacağı yerler belirlendi. Kısa sürede ayakların yükselmesi bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde 'Marmaray'a kardeş' dediği tüp geçit için yıl sonunda çalışmalara başlanıp 2015'te de faaliyete geçmesinin planlandığını söyleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, üçüncü havalimanı için de yeni müjde verdi. Yıldırım, yeni havalimanında yer tesliminin yıl sonuna kadar gerçekleştirilip kazmanın vurulmasını sağlamak istediklerini söyledi. Bakan Yıldırım, "Yeni havalimanında arazi tertemiz teslim edilmeli. Malum orası orman sahası. Burada birtakım tahsisler var. Bir kısmı da maden sahası. Madenle ilgili hak sahibi 14 firma var. Durum tespiti yapılıp uzlaşma sağlanacak. Biz her şeyiyle sorunları çözdükten sonra yer teslimini yapacağız ki yüklenici firma çalışmaya başlasın. Bu nedenle tarih vermek zor ama hedefimiz fazla gecikmeden, yıl sonunda, en geç önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde çalışmaları tamamlayıp fiilen işe başlamak" dedi.

En yüksek nbsp;kuleye sahip asma köprü
Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 59 metre genişliği ve raylı sistemi ile dünyanın en geniş köprüsü olacak. nbsp;1408 metrelik ana açıklığı ile üzerinde raylı sistem bulunan, 320 metreyi aşan yüksekliği ile de dünyanın en yüksek kuleye sahip asma köprüsü yapılacak. Sarıyer'in Garipçe köyü ile Beykoz Poyrazköy arasında yapılması planlanan köprünün kazık çukurları da açıldı.


Marmaray'a kardeş?geliyor
29 Ekim'de hizmete açılması beklenen Marmaray, raylı sistemle şehirleri birbirine yaklaştıracak. Bu projeye 'kardeş' "Avrasya Karayolu Tüp Geçişi Projesi olacak. Kazlıçeşme'den dalıp Göztepe'den çıkacak tünel, lastik tekerlekli araçların geçişine imkân verecek. Tünel, boğazın 106 metre altında inşa edilecek ve dünyanın en uzun 6'ncı tüneli ünvanına sahip olacak.


Dünyanın gözü bu projelerde
Türkiye'de son yıllarda birbiri ardına açıklanan projeler, bugün başlayacak 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şûrası'nda masaya yatırılacak. Şurada, dev projeler anlatılacak. Bunlar arasında güzergahı belirlenen ve 2023'e kadar tamamlanması hedeflenen Çanakkale Boğazı köprüsü de yer alıyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray, "Avrasya Karayolu Tüp Geçişi Projesi"nin de anlatılacağı şûrada, yüksek hızlı tren projeleriyle ulaşılmaya çalışılan 'Demir İpek Yolu' hedefindeki gelişmeler de anlatılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...