Rusya 'G20 zirvesinde Suriye konusu ele alınmayacak'

Rusya 'G20 zirvesinde Suriye konusu ele alınmayacak'

DÜNYA Haberleri

Putin'in basın danışmanı Dmitri Peskov, St.Petersburg'da düzenlenen G20 zirvesinde liderlerin resmi gündeminde Suriye konusunun olmadığını açıkladı.

Zirve ile ilgili değerlendirmede bulunan Peskov, "Suriye konusunda özel bir oturum planlanmıyor. Ancak liderlerin ikili görüşmelerinde ve liderlerin değerlendirmelerinde gündeme gelebilir…" dedi.


Peskov, Putin ve Obama arasında ikili bir görüşme olmayacağı ile ilgili durumda herhangi bir değişiklik olmadığını söyledi. Obama'nın gün içinde St. Petersburg'a gelmesi ve G20'nin açılış oturumuna katılması bekleniyor. Obama'nın erken ayrılacağı yönündeki bilgiler de henüz netlik kazanmış değil.


Rusya ve ABD, G20 zirvesi öncesi Moskova'da bir zirve planlamıştı. Zirvede Obama ve Putin ikili ilişkiler ve uluslararası sorunları masaya yatıracaktı. Rusya'nın bir yıl süre ile CIA eski çalışanı Edward Snowden'e siyasi sığınma hakkı vermesi üzerine Obama, Moskova programını iptal etmişti. Beyaz Saray, Obama ve Putin'in G20'de de ikili bir görüşme yapmayacağını açıklamıştı.


Moskovski Komsomolets gazetesi ise Obama ve Putin'in St. Petersburg'da bir araya geleceğini, ancak bunun kamuoyuyla paylaşılmayacağını iddia etti.


Erdoğan'ın Putin ve Obama ile görüşmeleri ise henüz netlik kazanmış değil.


Liderlerin resmi gündeminde sürdürülebilir kalkınma, istihdam, vergi adaleti ve diğer ekonomik konular var.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...