Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Namlular Suriye'ye çevrildi

/ Kaynak: İHA
Namlular Suriye'ye çevrildi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Suriye sınırında sıfır noktada bulunan Kilis'te füze rampaları, tank ile zırhlı araçlar ve uçak savar bataryaların namluları Suriye'ye çevrildi.

Suriye sınırına Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, tank, zırhlı araç, füze bataryaları ile obüs topları, Suriye sınırında sıfır noktaya konuşlandırıldı. TSK tarafından Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin illerindeki sınır birliklerine geçen yıl Stinger füzeleri ile uçaksavarlar takviye edilmişti. Dün Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay'ından Kilis'teki sınır birliklerden M 113 zırhlı personel araçlarına ile askeri araçlar Suriye sınırındaki mevzilere girerek namlularını Suriye'ye çevirdi. M 113 zırhlı personel taşıyıcıların üzerine monteli Stingerlar (Atılgan) ile Land Rover Defender 130 tipi askeri ciplere monteli Stingerlar (Zıpkın) da sınır boylarına konuşlandırıldı. Füze rampaları, uçaksavarlar, zırhlı araçlar ile tankların namluları Suriye'ye çevrili şekilde hazır bekletiliyor. Öte yandan, Kilis başta olmak üzere Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin illerindeki sınır birliklerine batı illerinden ve tugay ve tümenlerden tank, askeri araç, son teknolojik cihazların kısa süre içerisinde gönderileceği öğrenildi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...