BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın tadı

Ağzımızın tadı

200 gr. (1.5 su bardağından 1 yemek kaşığı eksik) un, 125 gr. ince kıyılmış biftek, 125 gr. soya filizi, 100 gr. mantar, 2 adet yeşil soğan, 1 yemek kaşığı soya sosu, bir tutam şeker, kırmızı biber, kızartmak için sıvı yağ.



Çin Böreği MALZEME: 200 gr. (1.5 su bardağından 1 yemek kaşığı eksik) un, 125 gr. ince kıyılmış biftek, 125 gr. soya filizi, 100 gr. mantar, 2 adet yeşil soğan, 1 yemek kaşığı soya sosu, bir tutam şeker, kırmızı biber, kızartmak için sıvı yağ. HAZIRLANIŞI: Unu, 1 tatlı kaşığı tuz ve 6 çay bardağı su ile karıştırın. Elde ettiğiniz sulu hamuru en az yarım saat dinlendirin. Soya filizlerini yıkayıp sularını süzdürün. Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin. Yeşil soğanları temizleyip, ince ince doğrayın. Soya sosu ve iki yemek kaşığı suyu bir kapta ısıtın. Eti ve yeşil soğanı bu tencereye atarak bir dakika pişirin. Tuz, şeker ve toz kırmızı biberle tatlandırın. 26 cm. çapındaki bir tavaya fırça yardımı ile sıvıyağ sürüp kızdırın. Sulu hamurdan 2 yemek kaşığı yavya döküp tavayı çevirerek hamurunu yapın. Orta ateşte kızartmaktan ziyade kurutun. Düz bir tabağı hafifçe yağlayın ve tavadaki hamuru bu tabağa çıkartın. İkinci hamuru pişirirken ilk kızarttığınız hamurun kenarına bir yemek kaşığı soya filizli iç koyun. Kenarlarını ortaya katlayıp sararak rulo yapın. Aynı işlemleri tekrarlayarak diğer ruloları da hazırlayın. Bütün rulolar hazır olduktan sonra yağı 180 derecede kızdırın. Kızartma kabınızın büyüklüğüne göre börekleri sıkışmayacak miktarlarda kızgın yağa atıp devamlı çevirerek 4-5 dakika kızartın. Soğumadan servis yapın. Afiyet olsun... AKLINIZDA BULUNSUN * Reçelinizin şekerlenmemesi için, kullandığınız limon suyunu ocaktan indireceğinize yakın koyun. Daha önce konan limonsuyu reçelin rengini koyulaştırır. * Reçelin uzun müddet dayanmasını istiyorsanız, şeker miktarını meyve miktarının 1,5 katı olarak ayarlayın.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 86796
    % -0.47
  • 6.0406
    % 0.28
  • 6.7414
    % 0.12
  • 7.7005
    % -0.46
  • 248.383
    % -0.68
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT